Kā pati Signe saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.
Kaņepju sviests
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
500 g kaņepju sēklu (var nopirkt tirgū)
500 g saldkrējuma sviesta
rupjā sāls pēc garšas
Pagatavošana
Sēklas uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē. Nedrīkst piedegt vai apgrauzdēt par daudz, jo tad sēklas kļūst rūgtas.
Apgrauzdētās sēklas smalki samaļ kafijas dzirnaviņās. Var malt arī caur gaļas maļamo mašīnu, bet tad tas ir jādara vairākas reizes, lai iegūtu smalku, eļļainu masu.
Iegūto masu pievieno mīkstam sviestam istabas temperatūrā, un kārtīgi ar koka stampiņu vai karoti samīca kopā. Pēc garšas pievieno rupjo sāli
Mēģināšu!Sēklas gan pasūtīju no Amazone.(dzīvoju ārpus Lv un tādas lietas te uz tirgus nenopirkt)
Cik ilgi var uzglabāt kaņepju sviestu?
37 gadus