Kaņepju sviests

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g kaņepju sēklu (var nopirkt tirgū)
  • 500 g saldkrējuma sviesta
  • rupjā sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sēklas uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē. Nedrīkst piedegt vai apgrauzdēt par daudz, jo tad sēklas kļūst rūgtas.
  2. Apgrauzdētās sēklas smalki samaļ kafijas dzirnaviņās. Var malt arī caur gaļas maļamo mašīnu, bet tad tas ir jādara vairākas reizes, lai iegūtu smalku, eļļainu masu.
  3. Iegūto masu pievieno mīkstam sviestam istabas temperatūrā, un kārtīgi ar koka stampiņu vai karoti samīca kopā. Pēc garšas pievieno rupjo sāli

Komentāri: