Kanēļmaizītes

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 75 g sviesta
  • 250 ml piena
  • 20 g sausā rauga
  • 1 ola
  • 130 g medus
  • 550 g miltu
  • 30 g cukura
  • 2 ēdamkarotes kanēļa
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ābols

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā silda pienu kopā ar sviestu, līdz sviests izkusis un piens uzsilis.
  2. Bļodā samaisa raugu kopā ar medu. Masai pievieno šķidrumu, samaisa un ļauj uzbriest 5 minūtes, līdz izveidojušās putas. Pievieno olu un iemaisa. Pa daļām pievieno miltus, tos rūpīgi iemīcot. Mīklu mīca 5–7 minūtes, līdz tā kļuvusi elastīga un vairs nelīp pie rokām un bļodas malām.
  3. Nobārsta galdu ar mazliet miltiem, un izrullē mīklu ~ 50 x 20 cm lielā taisnstūrī. Mīklu nosmērē ar mīkstu sviestu, pārber ar cukuru un kanēli un ar nomizotu un ļoti smalki sagrieztu ābolu.
  4. Mīklu sarullē, sagriež 12 daļās un liek uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep maizītes 15–17 minūtes.

Komentāri: