Kanēļa pankūkas

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

PILDĪJUMAM

  • 60 g sviesta
  • 90 g cukura
  • ½ ēdamkarotes malta kanēļa

PANKŪKĀM

  • 110 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 240 g piena
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 ola, viegli sakulta

kļavu sīrups vai medus

Pagatavošana

  1. Pagatavo kanēļa pildījumu. Bļodiņā samaisa izkausētu sviestu, cukuru un kanēli. Visu liek konditorejas maisā.
  2. Bļodā sajauc pankūku mīklu – miltus, cepamo pulveri un sāli, tad pievieno pienu, eļļu un sakultu olu. Samaisa mīklu.
  3. Cep pankūkas. Uz mazas vai vidēji mazas uguns pannā lej eļļu, uzkarsē, pannā lej mīklu. Mīklā iespiež kanēļa pildījuma virpulīti, un, kad parādās burbulīši, met pankūku uz otru pusi. No otras puses cep aptuveni 15–20 sekundes, lai kanēļa pildījums neiztek ārā.
  4. Ņem nost pankūku, notīra pannu, ieeļļo un cep nākamo. Pankūkas pasniedz ar kļavu sīrupu vai medu.