Kafijas un šokolādes trifeles

Viegla
līdz 30 min
8 personām

Mierpilnai pauzei sev ar kādu nedaudz rūgtu, taču maigu kārumu. Kas var būt labāks par mutē kūstošām šokolādes un kafijas trifelēm? Recepte tapusi sadarbībā ar gardo Kafijas drauga kafiju. ☕

Sastāvdaļas

  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 g tumšās vai piena šokolādes
  • 2 espresso tases
  • 30 g rūgtā kakao
  • 50 g cukura

Pagatavošana

  1. Uz lēnas uguns katliņā uzsilda saldo krējumu.
  2. Saldajam krējumam pievieno gabaliņos salauztas šokolādes tāfelītes un cukuru un aktīvi maisa, lai masu nepierauj katliņa apakšai.
  3. Kad masa kļuvusi viendabīga, to lej kēksa vai citā platā formā.
  4. Masu atdzesē istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī atdzesēties uz 1 stundu.
  5. Kad masa ir nedaudz sastingusi, to ņem ārā no ledusskapja, ar saldējuma karoti vai parasto ēdamkaroti saveļ viendabīgās, apaļās bumbiņās.
  6. Kad bumbiņas gatavas, tās apviļā kakao.

Ja vēlies iegādāties kādu citu Kafijas draugs kafiju, ielūkojies šeit: https://www.kafijasdraugs.lv/kafija/