Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kafijas kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta (istabas temperatūrā)
150 g cukura
150 g gaišā muskovado cukura
2 olas
300 g piena
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
320 g miltu
10 g cepamā pulvera
100 g tumšās šokolādes
KAFIJAS SĪRUPAM
1ēdamkarote šķīstošās kafijs
50 g ūdens
50 g gaiši brūnā muskovado cukura
KRĒMAM
100 g sviesta
100 g pūdercukura
200 g “Rasa” krēmsiera
1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm izklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina putot. Iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un iecilā. Pa daļām iemaisa pienu, kam pievienota šķīstošā kafija. Šokolādi sarīvē un iemaisa mīklā. Gatavo mīklu lej cepamajā formā. Cep krāsnī 35–45 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ber šķīstošo kafiju un cukuru un pievieno ūdeni. Uz ļoti mazas uguns silda, līdz šķidrums savārījies sīrupā. Ar sīrupu pārlej atdzisušo biskvītu.
Pagatavo krēmu. Bļodā puto sviestu, līdz tas kļuvis gaišs un krēmīgs. Pievieno pūdercukuru un kafiju un turpina putot. Pēdējo pievieno krēmsieru un puto, līdz krēms kļuvis viendabīgs un krēmīgs. Atdzisušo biskvītu apsmērē ar krēmu un dekorē ar šokolādes gabaliņiem.
Komentāri: