Kafijas kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 150 g cukura
  • 150 g gaišā muskovado cukura
  • 2 olas
  • 300 g piena
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
  • 320 g miltu
  • 10 g cepamā pulvera
  • 100 g tumšās šokolādes

KAFIJAS SĪRUPAM

  • 1ēdamkarote šķīstošās kafijs
  • 50 g ūdens
  • 50 g gaiši brūnā muskovado cukura

KRĒMAM

  • 100 g sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 200 g “Rasa” krēmsiera
  • 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm izklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
  2. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina putot. Iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un iecilā. Pa daļām iemaisa pienu, kam pievienota šķīstošā kafija. Šokolādi sarīvē un iemaisa mīklā. Gatavo mīklu lej cepamajā formā. Cep krāsnī 35–45 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  3. Pagatavo sīrupu. Nelielā katliņā ber šķīstošo kafiju un cukuru un pievieno ūdeni. Uz ļoti mazas uguns silda, līdz šķidrums savārījies sīrupā. Ar sīrupu pārlej atdzisušo biskvītu.
  4. Pagatavo krēmu. Bļodā puto sviestu, līdz tas kļuvis gaišs un krēmīgs. Pievieno pūdercukuru un kafiju un turpina putot. Pēdējo pievieno krēmsieru un puto, līdz krēms kļuvis viendabīgs un krēmīgs. Atdzisušo biskvītu apsmērē ar krēmu un dekorē ar šokolādes gabaliņiem.