Kafijas balzama kapkeiki

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 60 g sviesta istabas temperatūrā
  • 120 g brūnā cukura
  • 120 g piena
  • 50 g Rīgas Melnā balzama
  • 1 ola
  • 150 g kviešu miltu
  • 1,5 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera

Krēmam:

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g pūdercukura
  • 200 g “Rasas” krēmsiera no ledusskapja
  • 1 ēdamkarote šķīstošās melnās kafijas

Dekorēšanai:

  • Dr. Oetker dekoratīvās skaidiņas

Pagatavošana

  1. Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un visu ar mikseri samaisa kopā. Liek klāt olu un atkal samiksē kopā. Citā trauciņā pienu sajauc kopā ar balzamu.
    2. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pamīšus gan miltus, gan pienu pievieno mīklai, katrā pievienošanas reizē sajaucot ar mikseri. Kad visas sastāvdaļas samaisījušās, vairs nevajag kult un mīkla ir gatava.
    3. Formiņās liek kapkeiku papīriņus, un, izmantojot 2 karotes, pilda tos ar mīklu. Liek krāsnī 180 ºC temperatūrā uz 20–22 minūtēm.
  2. Krēmam ņem 1 ēdamkaroti kafijas, kam piejauktas 2 tējkarotes ūdens, lai tā sāktu šķīst.
    5. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad kafija ir izšķīdusi un izveidojusies tāda kā pasta, to pievieno pie sviesta masas un atkal sajauc ar mikseri visu kopā. Kad viss sajaucies, pievieno krēmsieru un atkal visu samiksē kopā.
    6. Gatavo krēmu pilda konditorejas maisiņā un, izmantojot dekoratīvo uzgali pēc izvēles, spiež uz kapkeikiem. Dekorē ar dekoratīvajām šokolādes skaidiņām.

Komentāri: