Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kafijas balzama kapkeiki
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
60 g sviesta istabas temperatūrā
120 g brūnā cukura
120 g piena
50 g Rīgas Melnā balzama
1 ola
150 g kviešu miltu
1,5 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
Krēmam:
100 g sviesta istabas temperatūrā
100 g pūdercukura
200 g “Rasas” krēmsiera no ledusskapja
1 ēdamkarote šķīstošās melnās kafijas
Dekorēšanai:
Dr. Oetker dekoratīvās skaidiņas
Pagatavošana
Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un visu ar mikseri samaisa kopā. Liek klāt olu un atkal samiksē kopā. Citā trauciņā pienu sajauc kopā ar balzamu.
2. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pamīšus gan miltus, gan pienu pievieno mīklai, katrā pievienošanas reizē sajaucot ar mikseri. Kad visas sastāvdaļas samaisījušās, vairs nevajag kult un mīkla ir gatava.
3. Formiņās liek kapkeiku papīriņus, un, izmantojot 2 karotes, pilda tos ar mīklu. Liek krāsnī 180 ºC temperatūrā uz 20–22 minūtēm.
Krēmam ņem 1 ēdamkaroti kafijas, kam piejauktas 2 tējkarotes ūdens, lai tā sāktu šķīst.
5. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad kafija ir izšķīdusi un izveidojusies tāda kā pasta, to pievieno pie sviesta masas un atkal sajauc ar mikseri visu kopā. Kad viss sajaucies, pievieno krēmsieru un atkal visu samiksē kopā.
6. Gatavo krēmu pilda konditorejas maisiņā un, izmantojot dekoratīvo uzgali pēc izvēles, spiež uz kapkeikiem. Dekorē ar dekoratīvajām šokolādes skaidiņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Sanāca ļoti gardi. Paldies.