Kabaču “ievārījums” ar ingveru

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 4 lieli citroni
  • 2 kg kabaču
  • 1,5 kg ievārījuma cukura
  • 5 cm ingvera gabaliņš, sarīvēts marle
  • ja patīk asums, tad 1 čili

Pagatavošana

  1. Nomizo citronus ar kartupeļu mizotāju un izspiež no tiem sulu. Neko nemet prom.
  2. Kabačus sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā sautēties, līdz tie sāk palikt nedaudz caurspīdīgi, bet ne izjukt. Uzliek uz karstas liesmas, lai notvaicētos liekais šķidrums. Pievieno cukuru, citronu sulu, ingveru un, ja vēlas, čili, sagrieztu nelielos gabaliņos. Citronu mizas ietin marlītē un arī pievieno kabačiem.
  3. Tad vāra vēl kādu pusstundu, lai kabači paliek pilnīgi mīksti un iztvaiko liekais šķidrums. Masa vēl var būt nedaudz šķidra, bet tā pēc tam sacietēs no želatīna, kas ir ievārījuma cukurā.
  4. Ievārījumu pilda sterilizētās burciņās un liek pagrabā vai ledusskapī uz ziemu.