“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Kabaču “ievārījums” ar ingveru
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
4 lieli citroni
2 kg kabaču
1,5 kg ievārījuma cukura
5 cm ingvera gabaliņš, sarīvēts marle
ja patīk asums, tad 1 čili
Pagatavošana
Nomizo citronus ar kartupeļu mizotāju un izspiež no tiem sulu. Neko nemet prom.
Kabačus sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā sautēties, līdz tie sāk palikt nedaudz caurspīdīgi, bet ne izjukt. Uzliek uz karstas liesmas, lai notvaicētos liekais šķidrums. Pievieno cukuru, citronu sulu, ingveru un, ja vēlas, čili, sagrieztu nelielos gabaliņos. Citronu mizas ietin marlītē un arī pievieno kabačiem.
Tad vāra vēl kādu pusstundu, lai kabači paliek pilnīgi mīksti un iztvaiko liekais šķidrums. Masa vēl var būt nedaudz šķidra, bet tā pēc tam sacietēs no želatīna, kas ir ievārījuma cukurā.
Ievārījumu pilda sterilizētās burciņās un liek pagrabā vai ledusskapī uz ziemu.
Komentāri: