Kā vienkārši sacept tortiljas?

Viegla
līdz 30 min
personām

Tortilju cepšana šķiet ātrs un ļoti radošs ēdiens, jo katrs pēc vēlmēm var tajās sapildīt visu kas garšo un aiz borta atstāt to, kas mazāk iet pie sirds. Savukārt piņķerīgā locīšana un to sacepšana, lai siers izkusis un avokado nav apbrūnējis, vienmēr šķitusi sarežģīta. Procesā vēlams arī neizbērt pusi no tortiljas sastāva pa pannu. Re, te foršs knifs kā citādāk griezt tortiljas plāksnes un visu sapildīt un sacept kaut aizvērtām acīm. Lai gardi! #piegalda

Sastāvdaļas

KLASISKAJĀM

  • tortiljas plāksne
  • sarkano pupiņu krēms
  • ķiršu tomātiņi
  • gvakamole
  • rīvēts siers

“GRIBU UZ ITĀLIJU”

  • tortiljas plāksne
  • tomātu pasta
  • salami
  • ķiršu tomātiņi + baziliks
  • mocarellas siers

SALDAJĀM

  • tortiljas plāksne
  • nutella
  • svaigi banāni
  • zemesriekstu sviests
  • zemenes

Pagatavošana

  1. Totriljas plāksnē iegriež no malas uz centru (kā pulksteņa rādītājs no malas uz centru).
  2. Imagināri sadala plāksni četrās daļās un katrā no tām kārto citu pildījumu.
  3. Kad tas izdarīts, plāksni pa 1/4 daļai loka ciet, virsū nākamajai, pretēji pulksteņa rādītaja virzienā.
  4. Kad plācenītis izveidots to cep uz vidēji karstas pannas no abām pusēm, līdz tortillas pildījums (piemēram, siers) izkusis vai uzsilis un tortilja zeltaini brūna no abām pusēm.
  5. Ēd vēl karstas!

Komentāri: