Recepte

Jūras velšu karstmaizes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Ļoti vienkāršs ēdiens, bet kādu dienu, sēžot mājās, man sagribējās tieši šādu kombināciju un ne citādu. Iedvesmojoties no Vesa Andersona filmas par dzīvi zemūdenē, gribēju jūras velšu maizītes. Vienkārši, bet ļoti gardi.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 čabatas tumšā maize
  • 1 tējkarote sviesta
  • 200 g kalmāru gredzenu
  • 200 g garneļu
  • 3 tomāti
  • 4 svaiga timiāna zariņi
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 100 g mocarellas siera
  • 1 tējkarote drupinātu ķiploku
  • 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Kalmārus sagriež mazākos gabaliņos un apcep sviestā. Pievieno kubiņos sakapātus tomātus un apbārsta ar sāli. Visu sautē apmēram 5–7 minūtes, ja nepieciešams, var pieliet nedaudz olīveļļas.
  2. Pievieno garneles un mazliet pasautē, iemaisot masā. Pievieno pētersīļus, timiānu un drupinātus ķiplokus. Pasautē un 1–2 minūtes ļauj garšām sajaukties.
  3. Maizi sagriež pabiezās šķēles un apslaka ar olīveļļu. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 5 minūtes.
  4. Pāri maizes šķēlēm kārto apcepto jūras maisījumu, pāri tam liek plānas mocarellas bumbiņas vai šķēlītes. Cep ~ 5 minūtes, kamēr siers izkusis.
  5. Ēd karstas nekavējoties. Klāt ļoti labi piestāvēs baltvīns.

Sader ar:

Roux Domaine de la Noble Sauvignon

Komentāri:

Jūsu komentārs: