Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Jūras velšu karstmaizes
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Ļoti vienkāršs ēdiens, bet kādu dienu, sēžot mājās, man sagribējās tieši šādu kombināciju un ne citādu. Iedvesmojoties no Vesa Andersona filmas par dzīvi zemūdenē, gribēju jūras velšu maizītes. Vienkārši, bet ļoti gardi.
Sastāvdaļas
1 čabatas tumšā maize
1 tējkarote sviesta
200 g kalmāru gredzenu
200 g garneļu
3 tomāti
4 svaiga timiāna zariņi
4 ēdamkarotes olīveļļas
100 g mocarellas siera
1 tējkarote drupinātu ķiploku
3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
Pagatavošana
Kalmārus sagriež mazākos gabaliņos un apcep sviestā. Pievieno kubiņos sakapātus tomātus un apbārsta ar sāli. Visu sautē apmēram 5–7 minūtes, ja nepieciešams, var pieliet nedaudz olīveļļas.
Pievieno garneles un mazliet pasautē, iemaisot masā. Pievieno pētersīļus, timiānu un drupinātus ķiplokus. Pasautē un 1–2 minūtes ļauj garšām sajaukties.
Maizi sagriež pabiezās šķēles un apslaka ar olīveļļu. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 5 minūtes.
Pāri maizes šķēlēm kārto apcepto jūras maisījumu, pāri tam liek plānas mocarellas bumbiņas vai šķēlītes. Cep ~ 5 minūtes, kamēr siers izkusis.
Ēd karstas nekavējoties. Klāt ļoti labi piestāvēs baltvīns.
Komentāri: