fbpx

Jūras velšu karstmaizes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Ļoti vienkāršs ēdiens, bet kādu dienu, sēžot mājās, man sagribējās tieši šādu kombināciju un ne citādu. Iedvesmojoties no Vesa Andersona filmas par dzīvi zemūdenē, gribēju jūras velšu maizītes. Vienkārši, bet ļoti gardi.

Sastāvdaļas

  • 1 čabatas tumšā maize
  • 1 tējkarote sviesta
  • 200 g kalmāru gredzenu
  • 200 g garneļu
  • 3 tomāti
  • 4 svaiga timiāna zariņi
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 100 g mocarellas siera
  • 1 tējkarote drupinātu ķiploku
  • 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Kalmārus sagriež mazākos gabaliņos un apcep sviestā. Pievieno kubiņos sakapātus tomātus un apbārsta ar sāli. Visu sautē apmēram 5–7 minūtes, ja nepieciešams, var pieliet nedaudz olīveļļas.
  2. Pievieno garneles un mazliet pasautē, iemaisot masā. Pievieno pētersīļus, timiānu un drupinātus ķiplokus. Pasautē un 1–2 minūtes ļauj garšām sajaukties.
  3. Maizi sagriež pabiezās šķēles un apslaka ar olīveļļu. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 5 minūtes.
  4. Pāri maizes šķēlēm kārto apcepto jūras maisījumu, pāri tam liek plānas mocarellas bumbiņas vai šķēlītes. Cep ~ 5 minūtes, kamēr siers izkusis.
  5. Ēd karstas nekavējoties. Klāt ļoti labi piestāvēs baltvīns.

Komentāri:

Jūsu komentārs: