Jūras ķemmītes ar sabayon mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Pat ja jūras ķemmīšu pagatavošana izklausās sarežģīti, tas patiesībā tā nemaz nav. Jāievēro tikai viena lieta. Šis ir ēdiens, ko gatavo pašā pēdējā brīdī, tieši pirms pasniegšanas. Tādēļ ir svarīgi izdarīt priekšdarbus, lai beigās paliek tikai uzlikt punktiņu uz i.

Sastāvdaļas

12 jūras ķemmītes (svaigas vai saldētas)

mazās biešu lapiņas vai citi svaigi salāti

2 ēdamkarotes olīveļļas

1 tējkarote sviesta

4 olu dzeltenumi

100 ml dzirkstoša vīna vai sausa baltvīna

naža gals sāls

šķipsniņa cukura

lielgraudu sāls vai, piemēram, ziedu sāls

Pagatavošana

  1. Ja izmanto saldētas jūras ķemmītes, tad tās aukstā ūdenī vai ledusskapī vienmērīgi atlaidina, pēc tam noskalo zem tekoša auksta ūdens un nosusina papīra dvielī.
  2. Sagatavo visus pasniegšanas šķīvjus, saformējot uz tiem pa čupiņai zaļumu.
  3. Bļodā, kas pēc izmēra atbilst katliņam, liek olu dzeltenumus, sāli, cukuru un vīnu, visu samaisa. Bļodu novieto virs katliņa ar vārošu ūdeni tā, lai bļodas dibens nesaskaras ar ūdeni, un puto, kamēr veidojas putaina, pufīga masa. Kopumā apmēram 10 minūtes. Tad bļodu noņem no katliņa, apsedz ar vāku un atstāj siltumā pie plīts, kamēr gatavosim ķemmītes.
  4. Pannā uzkarsē olīveļļu un nedaudz sviesta. Uz vidējas uguns liek cepties ķemmītes. Cep 2 minūtes no vienas puses, tad pārkaisa ar sāli un cep 2–3 minūtes no otras puses.
  5. Karstas ķemmītes liek uz iepriekš sagatavotajiem šķīvjiem un pārlej ar mērci.

Komentāri: