Toggle navigation
Izvēlne
Visi Pie galda!
Interesanti
Ciemos
Receptes
Video receptes
Žurnāls
Grāmatas
Autori
Veikals
Autors:
Līva Kārkle-Upeniece
JOGURTA KŪKA AR AVENĒM
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
500 g beztauku jogurta
130 g kļavu sīrupa
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 tējkarote citrona miziņu
12 g želatīna
60 g ūdens
150 g aveņu
Pagatavošana
Bļodiņā želatīnu aplej ar ūdeni istabas temperatūrā un atļauj uzbriest.
Lielā bļodā 100 g aveņu saspaida ar dakšiņu. Tad pievieno jogurtu, kļavu sīrupu, vaniļas ekstraktu, citrona miziņu un visu kārtīgi samaisa.
Uzbriedināto želatīnu karstā ūdens peldē izkausē, līdz tas kļūst šķidrs un nav kunkuļains. Tad to pievieno jogurta masai.
Jogurta maisījumu lej kūkas formā ar noņemamām malām un liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām sastingt.
Pirms pasniegšanas noņem kūkas maliņas, dekorē ar atlikušajām avenēm.
Komentāri:
Jūsu komentārs:
Nospiediet šeit, lai atceltu atbildi.
Vārds (obligāts)
E-pasts (nerādīsim) (obligāts)
Jūsu komentārs
Jūs varētu interesēt
Biezpiena sacepums ar ogu mērci
KEM BO
Saldētais batoniņš ar šokolādi un ogām
Vīgriežu un melleņu vecrīgas
Komentāri: