JOGURTA KŪKA AR AVENĒM

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g beztauku jogurta
  • 130 g kļavu sīrupa
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 tējkarote citrona miziņu
  • 12 g želatīna
  • 60 g ūdens
  • 150 g aveņu

Pagatavošana

  1. Bļodiņā želatīnu aplej ar ūdeni istabas temperatūrā un atļauj uzbriest.
  2. Lielā bļodā 100 g aveņu saspaida ar dakšiņu. Tad pievieno jogurtu, kļavu sīrupu, vaniļas ekstraktu, citrona miziņu un visu kārtīgi samaisa.
  3. Uzbriedināto želatīnu karstā ūdens peldē izkausē, līdz tas kļūst šķidrs un nav kunkuļains. Tad to pievieno jogurta masai.
  4. Jogurta maisījumu lej kūkas formā ar noņemamām malām un liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām sastingt.
  5. Pirms pasniegšanas noņem kūkas maliņas, dekorē ar atlikušajām avenēm.