Jēra gaļas šķēles ar silto baklažānu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

Šašlikam:

  • 1 kg jēra gaļas
  • 3 lieli sīpoli
  • 50 g konjaka
  • 2 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 1 citrona sula
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 1 buntīte pētersīļu
  • sāls, drupināti pipari

Baklažānu mērcei:

  • 2-3 baklažāni
  • 1 tomāts
  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • sāls, pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Šašliks

  1. Gaļu noskalo un nosusina papīra dvielī. Tad to sagriež ~ 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Sīpolus notīra, sagriež palielos gabalos un pievieno gaļai. Pētersīļu sakapā un pievieno gaļai.
  3. Visu pārlej ar sojas mērci, eļļu, konjaku un no 1 citrona izspiestu sulu, pārkaisa ar sāli un ½ tējkaroti piparu. Visu samaisa un bļodu pārklāj ar vāku vai šķīvi.
  4. Gaļu marinē 3-5 stundas, neliekot virsū slogu.
  5. Gaļas šķēles cep mērenā temperatūrā uz grila no abām pusēm skaisti brūnas.

Baklažānu mērce

  1. Baklažāniem ar nazi dažās vietās vertikāli nogriež mizu strēmeles, tad tos sagriež garenos gabaliņos.
  2. Tomātus un papriku arī sagriež mazos gabaliņos.
  3. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vispirms sīpolus, pēc tam pievieno papriku, (cep ~ 5 minūtes), tad pievieno baklažānus, sāli, piparus un cep vēl 5 minūtes. Tad pievieno tomātus un cep 10 minūtes. Uzmana, lai pannas saturs nepiedeg, tāpēc nepieciešamības gadījumā pievieno vēl eļļu.
  5. Visbeidzot pievieno tomātu pastu un ķiplokus. Samazina liesmu un pasutina vēl kādas 5 minūtes. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno vēl sāli, piparus. Baklažānu mērci var pasniegt pie gaļas gan karstu, gan aukstu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šašliks

Gaļu noskalo un nosusina papīra dvielī. Tad to sagriež ~ 1 cm biezās šķēlēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus notīra, sagriež palielos gabalos un pievieno gaļai. Pētersīļu sakapā un pievieno gaļai.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārlej ar sojas mērci, eļļu, konjaku un no 1 citrona izspiestu sulu, pārkaisa ar sāli un ½ tējkaroti piparu. Visu samaisa un bļodu pārklāj ar vāku vai šķīvi.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu marinē 3-5 stundas, neliekot virsū slogu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas šķēles cep mērenā temperatūrā uz grila no abām pusēm skaisti brūnas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānu mērce

Baklažāniem ar nazi dažās vietās vertikāli nogriež mizu strēmeles, tad tos sagriež garenos gabaliņos.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus un papriku arī sagriež mazos gabaliņos.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un apcep vispirms sīpolus, pēc tam pievieno papriku, (cep ~ 5 minūtes), tad pievieno baklažānus, sāli, piparus un cep vēl 5 minūtes. Tad pievieno tomātus un cep 10 minūtes. Uzmana, lai pannas saturs nepiedeg, tāpēc nepieciešamības gadījumā pievieno vēl eļļu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visbeidzot pievieno tomātu pastu un ķiplokus. Samazina liesmu un pasutina vēl kādas 5 minūtes. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno vēl sāli, piparus. Baklažānu mērci var pasniegt pie gaļas gan karstu, gan aukstu.