Jēra gaļa ar sviestā ceptiem kartupeļu ņokiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g jēra gaļas
  • 500 g kartupeļu, miltainu, dzelteno
  • 1 olas dzeltenums
  • 150 g miltu
  • 100 g Parmas siera
  • buntīte salvijas, svaigas vai kaltētas

Pagatavošana

  1. Jēra gaļu apslaka ar olīveļļu, sāli un pipariem un liek viegli iemarinēties ledusskapī.
  2. Pa to laiku novāra kartupeļus ar visu mizu. Kad kartupeļi gatavi, tos nomizo, izberž caur smalku sietu un atdzesē. Pēc tam pievieno tiem miltus, olas dzeltenumu un sāli un viegli iestrādā, līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Masu izrullē ar rokām, sagriež aptuveni 3 cm garās klimpās un liek vārīties karstā ūdenī. Kad ņoki uzpeld, tos pavāra vēl aptuveni 1–2 minūtes un liek strauji atdzesēties ledus ūdenī.
  4. Pēc tam liek cepties jēra gaļu, līdz tā ir zeltaini brūna un gatava. Tajā pašā pannā liek pacepties ņokus, pievienojot sviestu, melnos piparus un sāli.
  5. Mazā katliņā uzsilda nedaudz neitrālas eļļa un viegli nofritē salvijas lapas. Tās ir gatavas, kad elļa vairs nemet burbuļus.
  6. Kārto uz šķīvja gaļu un ņokus, dekorē ar salvijas lapām un pārrīvē pāri Parmas sieru.