Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Jēra gaļa ar sviestā ceptiem kartupeļu ņokiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
500 g jēra gaļas
500 g kartupeļu, miltainu, dzelteno
1 olas dzeltenums
150 g miltu
100 g Parmas siera
buntīte salvijas, svaigas vai kaltētas
Pagatavošana
Jēra gaļu apslaka ar olīveļļu, sāli un pipariem un liek viegli iemarinēties ledusskapī.
Pa to laiku novāra kartupeļus ar visu mizu. Kad kartupeļi gatavi, tos nomizo, izberž caur smalku sietu un atdzesē. Pēc tam pievieno tiem miltus, olas dzeltenumu un sāli un viegli iestrādā, līdz izveidojas viendabīga masa.
Masu izrullē ar rokām, sagriež aptuveni 3 cm garās klimpās un liek vārīties karstā ūdenī. Kad ņoki uzpeld, tos pavāra vēl aptuveni 1–2 minūtes un liek strauji atdzesēties ledus ūdenī.
Pēc tam liek cepties jēra gaļu, līdz tā ir zeltaini brūna un gatava. Tajā pašā pannā liek pacepties ņokus, pievienojot sviestu, melnos piparus un sāli.
Mazā katliņā uzsilda nedaudz neitrālas eļļa un viegli nofritē salvijas lapas. Tās ir gatavas, kad elļa vairs nemet burbuļus.
Kārto uz šķīvja gaļu un ņokus, dekorē ar salvijas lapām un pārrīvē pāri Parmas sieru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: