Jēra gaļa ar rozīnēm

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Jēra gaļai piestāv eksotiskas garšas. Šajā receptē smalko niansētību piedod rozīnes un kinza.

Sastāvdaļas

  • 250 ml dabīga jogurta
  • šķipsniņa sāls
  • ½ tējkarote kajenas piparu
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 2 tējkarotes svaigu vai kaltētu pētersīļu
  • 4 ēdamkarotes sakapātas kinzas
  • 1 ēdamkarote malta kanēļa
  • 1 lauru lapa
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote malta kardamona
  • 800 g jēra gaļas
  • 5 ēdamkarotes eļļas
  • 50 g rozīņu
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma

Pagatavošana

1. Lielā bļodā ielej jogurtu, pievieno sāli, pētersīļus, koriandru, kajenas piparus un kinzu. Visas sastāvdaļas samaisa.

2. Gaļu noskalo un nosusina. Sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos. Rozīnes aplej ar karstu ūdeni un atstāj izmērcēties.

3. Pannā uzkarsē eļļu un ieber kanēli, kardamonu un lauru lapu. Samaisa. Pievieno gaļas gabaliņus un apcep tos viegli brūnus. Pievieno rozīnes un pacep vēl pāris minūtes. Visu pārliek bļodā.

4. Sīpolu notīra un smalki sagriež. Apcep 2-3 minūtes sakarsētā eļļā, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno apcepto gaļu un jogurta mērci. Samazina liesmu un pannai uzliek vāku. Sautē ~ 1 stundu. Pirms noņemšanas no plīts pievieno saldo krējumu un strauji uzkarsē.

5. Pasniedz ar rīsiem vai bulguru.