Jēra gaļai piestāv eksotiskas garšas. Šajā receptē smalko niansētību piedod rozīnes un kinza.
1. Lielā bļodā ielej jogurtu, pievieno sāli, pētersīļus, koriandru, kajenas piparus un kinzu. Visas sastāvdaļas samaisa.
2. Gaļu noskalo un nosusina. Sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos. Rozīnes aplej ar karstu ūdeni un atstāj izmērcēties.
3. Pannā uzkarsē eļļu un ieber kanēli, kardamonu un lauru lapu. Samaisa. Pievieno gaļas gabaliņus un apcep tos viegli brūnus. Pievieno rozīnes un pacep vēl pāris minūtes. Visu pārliek bļodā.
4. Sīpolu notīra un smalki sagriež. Apcep 2-3 minūtes sakarsētā eļļā, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno apcepto gaļu un jogurta mērci. Samazina liesmu un pannai uzliek vāku. Sautē ~ 1 stundu. Pirms noņemšanas no plīts pievieno saldo krējumu un strauji uzkarsē.
5. Pasniedz ar rīsiem vai bulguru.
Komentāri: