Jauno kartupeļu un tomātu salāti

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 15 jaunie kartupelīši ar mizu
  • 20 ķiršu tomātiņi
  • 4 dzeltenie tomāti
  • 200 g svaigā kazas siera
  • 4 saujas rukolas
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 buntīte loku
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 30 ml citronu sulas
  • 2 ēdamkarotes šķidra medus
  • eļļa
  • sviests
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā dienā sālsūdenī novāra kartupeļus un atdzesē.
  2. Uz ugunskura (vai gāzes degļa) pannā liek sviestu un apcep kartupelīšus, līdz tie ir pamatīgi brūni, ļauj tiem atdzist.
  3. Lielā bļodā sagriež daiviņās tomātus, ripiņās sarkano sīpolu, pievieno rukolu un sakapātus garšaugus.
  4. Atsevišķā trauciņā (vai sagatavo iepriekš mājās) sajauc eļļu ar citronu sulu, medu, sāli, pipariem un sakapātu ķiploku.
  5. Salātiem pievieno kartupeļus, un kopā ar medus mērci visu sajauc.
  6. Servē trauciņos ar kazas sieru un bauda!