Jauno kartupeļu sacepums ar timiānu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 8 vidēja izmēra jaunie kartupeļi
  • 4 šalotes sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 tējkarotes svaiga timiāna
  • 400 g kokosriekstu piena
  • 200 g sojas piena
  • 20 g kukurūzas cietes
  • ½ ēdamkarotes ābolu etiķa
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • ½ tējkarotes malta muskatrieksta
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus sagriež 2–3 mm plānās ripiņās.
  2. Šalotes sīpolus sagriež strēmelītēs un cep katlā sakarsētā olīveļļā. Kad sīpoli sacepušies, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un timiāna lapiņas. Nedaudz apcep un tad pievieno kokosriekstu pienu, ābolu etiķi, kurkumas pulveri, ķiploku pulveri, maltu muskatriekstu, lauru lapas un sāli. Visu maisot uzvāra.
  3. Atsevišķā bļodiņā sajauc kukurūzas cieti ar aukstu augu pienu. Maisot pievieno cietes masu katlā un vāra apmēram 2 minūtes.
  4. No mērces izņem lauru lapas un tajā iemaisa kartupeļu šķēlītes.
  5. Masu liek cepamajā traukā un cep krāsnī 190 °C temperatūrā, pārklājot trauku ar foliju, 20 minūtes, tad noņem foliju un turpina cept vēl 20 minūtes.