Jauno burkānu un mango karijs ar vistu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

150 g sarkano rīsu

½ liela negatava mango

3–4 jaunie burkāni

300 ml kokosriekstu piena

200 g mazo vistas fileju

2 ēdamkarotes zivju mērces

1 tējkarote kurkumas

2 ēdamkarotes sarkanā karija pastas

sula no 1–2 laimiem 

½ tējkarotes malta kardamona

1 ēdamkarote muskovado cukura

1 ēdamkarote sriračas mērces

bunte kinzas

Pagatavošana

  1. Sarkanos rīsus novāra sālsūdenī pēc norādēm uz iepakojuma. 
  2. Mango nomizo un sagriež salmiņos. Burkānus sagriež plānās ripiņās. 
  3. Vistas filejas sagriež mazākos gabalos, pievieno 1 ēdamkarote zivju mērces, mazliet laima sulas un sāls, atliek istabas temperatūrā uz 30 minūtēm iemarinēties. 
  4. Burkānus apcep dažas minūtes, tad pievieno vistu un apcep. Pievieno karija pastu un kokosriekstu pienu. Visu vāra, līdz vistas gabaliņi gatavi. Pievieno mango gabaliņus, cukuru, kardamonu, laima sulu un zivju mērci. 
  5. Ja vēlas asāku, pirms pasniegšanas pievieno sriračas mērci. Pasniedz ar rīsiem un kinzu.