Jauktā gaļas grila plate

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

500 g cūkgaļas ribiņu marinādē

200 g cūkgaļas filejas marinādē

1 iepakojums cūkgaļas desiņu

1 spainītis cūkgaļas šašlika klasiskajā marinādē

200 g bekona

4 vistas stilbiņi marinādē

1 iepakojums vistas filejas gabaliņu

1 citrons

200 g lielo tortilju

 

GVAKAMOLEI

1 daiviņa ķiploka

1 čili pipars

½ sarkanā sīpola

3 nogatavināti avokado

sula no ½ laima 

sāls un pipari pēc garšas

 

SVAIGU TOMĀTU SALSAI

3 vidēji tomāti

1 daiviņa ķiploka

½ sarkanā sīpola

sula no ½ citrona

10 g svaiga koriandra

4 ēdamkarotes olīveļļas

1 čili pipars

sāls pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē grilu līdz sarkanām oglēm, un izveido divas karstuma zonas ar oglēm un bez.
  2. Pagatavo tomātu salsu. Smalkos kubiņos sariež tomātus, pirms tam izgriežot serdi, smalki sakapā ķiploku, sīpolu, čili piparu un koriandru. Liek bļodiņā un aplej ar olīveļļu, pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa. 
  3. Pagatavo gvakamoli. Avokado pārgriež uz pusēm izņem kauliņu, mīkstumu sakapā, līdz iegūta rupjas konsistences masa. Tai pievieno smalki sakapātu ķiploku, sīpolu un čili piparu. Pievieno laima sulu, sāli un piparus pēc garšas un pārliek trauciņā.
  4. Sāk grilēt gaļu. Uz sakarsēta grila liek cūkgaļas ribiņas, apcep, līdz uz tām parādījies grila zīmējums, tad pārceļ uz grila mazāk karsto pusi un uzliek vāku. Gatavo apmēram 20 minūtes atkarībā no ribiņu lieluma, līdz gaļa ap kaulu ir izcepusies. 
  5. Uz iesmiem uzdur cūkgaļas šašliku un liek cepties uz karstām oglēm bez grila restītēm, cep 15 minūtes vai līdz brīdim, kad šašlika iesmi kļuvuši brūngani un labi apcepušies un gaļa iekšā ir izcepusies. Es vienmēr pārbaudu gatavības pakāpi, apēdot kādu gabaliņu.
  6. Atlikušos gaļas veidus – cūkgaļas un vistas filejas, cūkgaļas desiņas, vistas stilbiņus un bekonu – liek uz grila restēm un cep karstās oglēs kopā ar citronu, kas pārgriezts uz pusēm, 10–15 minūtes atkarībā no gaļas veida un biezuma. Visu pasniedz kopā uz plates ar gvakamoli, salsu un siltām, uz grila sildītām tortiljām. 

Komentāri: