Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Jameson stiprie kapkeiki
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
16 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta istabas temperatūrā
300 g cukura
2 olas
260 g miltu
300 ml paniņu
20 g kakao
50 g pekanriekstu
100 g šokolādes
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
8 g sodas
8 g ābolu etiķa
VISKIJA SĪRUPAM
50 ml Jameson viskija
100 g cukura
KRĒMAM
300 g sviesta
300 g pūdercukura
200 g krēmsiera
50 ml Jameson viskija
Pagatavošana
Krāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Mafinu formā ievieto papīra formiņas.
Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru un vaniļu, līdz iegūta viendabīga krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 2 minūtes. Trijos piegājienos pievieno miltus un kakao pamīšus ar paniņām. Iemaisa sakapātu šokolādi un pekanriekstus.
Mazā trauciņā samaisa kopā etiķi ar sodu, pievieno mīklai un iemaisa. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās un cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo viskija sīrupu. Katliņā uz mazas uguns silda viskiju kopā ar cukuru, līdz tas izkusis. Gatavo sīrupu ar otiņu pārsmērē pāri izceptajiem kapkeikiem, it kā tos mitrinot.
Pagatavo krēmu. Sviestu un pūdercukuru liek bļodā un maisa, līdz sastāvdaļas samaisījušās un masa kļuvusi krēmīga, pievieno krēmsieru un vēlreiz rūpīgi iemaisa. Beigās pievieno atlikušo viskija sīrupu un vēl tīru viskiju pēc garšas.
Kapkeikus dekorē ar krēmu, pekanriekstiem vai šokolādes gabaliņiem.
Komentāri: