Jameson stiprie kapkeiki

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
16 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta istabas temperatūrā
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 260 g miltu
  • 300 ml paniņu
  • 20 g kakao
  • 50 g pekanriekstu
  • 100 g šokolādes
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 8 g sodas
  • 8 g ābolu etiķa

VISKIJA SĪRUPAM

  • 50 ml Jameson viskija
  • 100 g cukura

KRĒMAM

  • 300 g sviesta
  • 300 g pūdercukura
  • 200 g krēmsiera
  • 50 ml Jameson viskija

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Mafinu formā ievieto papīra formiņas.
  2. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru un vaniļu, līdz iegūta viendabīga krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 2 minūtes. Trijos piegājienos pievieno miltus un kakao pamīšus ar paniņām. Iemaisa sakapātu šokolādi un pekanriekstus.
  3. Mazā trauciņā samaisa kopā etiķi ar sodu, pievieno mīklai un iemaisa. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās un cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo viskija sīrupu. Katliņā uz mazas uguns silda viskiju kopā ar cukuru, līdz tas izkusis. Gatavo sīrupu ar otiņu pārsmērē pāri izceptajiem kapkeikiem, it kā tos mitrinot.
  5. Pagatavo krēmu. Sviestu un pūdercukuru liek bļodā un maisa, līdz sastāvdaļas samaisījušās un masa kļuvusi krēmīga, pievieno krēmsieru un vēlreiz rūpīgi iemaisa. Beigās pievieno atlikušo viskija sīrupu un vēl tīru viskiju pēc garšas.
  6. Kapkeikus dekorē ar krēmu, pekanriekstiem vai šokolādes gabaliņiem.