Itāļu tunča salāti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Kad vēlies pagatavot ko veselīgu un gardu, bet laika nav daudz, tad Annas Pannas Itāļu tunča salātu recepte būs lielisks risinājums. Pietiks visiem, arī negaidītiem viesiem! 🙂

Sastāvdaļas

  • 200 g makaronu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no 1 citrona
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sauja ķiršu tomātiņu
  • 3–5 saulē kaltēti tomāti + 2 ēdamkarotes eļļas no burciņas
  • lielie kaperi (pēc garšas)
  • 2 bundžas Rio mare tunča
  • sauja pētersīļu

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno lielu šķipsnu sāls un novāra makaronus līdz al dente
  2. Bļodā lej olīveļļu. Pievieno citronu sulu, eļļu no tomātu burciņas un samaisa. Šalotes sīpolu, ķiploku, saulē kaltētos tomātus un kaperus sasmalcina, pievieno mērcei un visu samaisa kopā. Sagriež ķiršu tomātiņus, tuncim notecina lieko olīveļļu un arī pievieno salātiem.
  3. Pēdējos pieliek un iemaisa makaronus un svaigi sagrieztus pētersīļus. Salātus samaisa un pasniedz.