Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Itāļu tunča salāti
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Kad vēlies pagatavot ko veselīgu un gardu, bet laika nav daudz, tad Annas Pannas Itāļu tunča salātu recepte būs lielisks risinājums. Pietiks visiem, arī negaidītiem viesiem! 🙂
Sastāvdaļas
200 g makaronu
3 ēdamkarotes olīveļļas
sula no 1 citrona
1 šalotes sīpols
1 daiviņa ķiploka
sauja ķiršu tomātiņu
3–5 saulē kaltēti tomāti + 2 ēdamkarotes eļļas no burciņas
lielie kaperi (pēc garšas)
2 bundžas Rio mare tunča
sauja pētersīļu
Pagatavošana
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno lielu šķipsnu sāls un novāra makaronus līdz al dente
Bļodā lej olīveļļu. Pievieno citronu sulu, eļļu no tomātu burciņas un samaisa. Šalotes sīpolu, ķiploku, saulē kaltētos tomātus un kaperus sasmalcina, pievieno mērcei un visu samaisa kopā. Sagriež ķiršu tomātiņus, tuncim notecina lieko olīveļļu un arī pievieno salātiem.
Pēdējos pieliek un iemaisa makaronus un svaigi sagrieztus pētersīļus. Salātus samaisa un pasniedz.
Komentāri: