Recepte

Itāļu tunča salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Kad vēlies pagatavot ko veselīgu un gardu, bet laika nav daudz, tad Annas Pannas Itāļu tunča salātu recepte būs lielisks risinājums. Pietiks visiem, arī negaidītiem viesiem! 🙂

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 300 g makaronu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no 1 citrona
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sauja ķiršu tomātiņu
  • 3–5 saulē kaltēti tomāti + 2 ēdamkarotes eļļas no burciņas
  • lielie kaperi (pēc garšas)
  • 3 bundžas Rio mare tunča
  • sauja pētersīļu

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno lielu šķipsnu sāls un novāra makaronus līdz al dente
  2. Bļodā lej olīveļļu. Pievieno citronu sulu, eļļu no tomātu burciņas un samaisa. Šalotes sīpolu, ķiploku, saulē kaltētos tomātus un kaperus sasmalcina, pievieno mērcei un visu samaisa kopā. Sagriež ķiršu tomātiņus, tuncim notecina lieko olīveļļu un arī pievieno salātiem.
  3. Pēdējos pieliek un iemaisa makaronus un svaigi sagrieztus pētersīļus. Salātus samaisa un pasniedz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: