Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Īru kartupeļu maize
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Klasiska maizes recepte, kuras pagatavošanā izmantoti kartupeļi – gan svaigi, gan rīvēti. Maize ir sātīga un pamatīga.
Sastāvdaļas
180 g vārītu kartupeļu
180 g svaigu rīvētu kartupeļu
1 ola
1 olas baltums
80 ml olīveļļas
180 ml piena
2 ēdamkarotes dažādu sēklu
250 g miltu
40 g pilngraudu miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
sāls
Pagatavošana
Vispirms novāra kartupeļus un sastampā tos, lai veidojas kartupeļu biezenis.
Sarīvē svaigos kartupeļus.
Vienā bļodā sajauc abu veidu kartupeļus, pievieno olas, eļļu un pienu. Visu labi samaisa.
Otrā bļodā sajauc miltus, sēkliņas, cepamo pulveri un sāli.
Sausajam maisījumam pievieno kartupeļu maisījumu un visu labi samīca. Mīca kārtīgi, līdz veidojas viendabīga mīkla. Mīklu vajag izstaipīt un izspaidīt ar kulakiem, lai mīkla ir elastīga un gaiss tiek klāt, tā maizīte būs mīksta.
Kad mīkla gatava, liek to uz pannas un iegriež ar nazi krustiņu. Cep 190 °C temperatūrā ~ 40–45 minūtes, līdz maize ir gatava (pasitot pa dibenu, ir dobja skaņa). Ja konstatē, ka maize ir izņemta no krāsns par ātru, tās atsevišķus gabalus pirms pasniegšanas var krāsnī uzkarsēt un pacept vēl mazliet.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: