Ingvera šokolādes braunijs

Viegla
līdz 1 h
10 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 160 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote malta ingvera
  • 1 ēdamkarote malta kanēļa
  • 3 olas
  • 250 g cukura
  • 140 g miltu

 

GLAZŪRAI

  • 100 g šokolādes
  • 100 g saldā krējuma
  • 50 g ingvera sukāžu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 x 20 cm izklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā liek šokolādi un sviestu. Virs karsta ūdens tvaikiem izkausē tos. Pievieno cukuru, sāli, ingveru un kanēli un iemaisa. Noņem no karstuma un pievieno olas, atkal rūpīgi samaisa. Pēdējos iesijā un iecilā miltus.
  3. Mīklu lej cepamajā formā un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Tikmēr pagatavo glazūru. Nelielā katliņā lej saldo krējumu un silda līdz pirmajiem burbulīšiem. Sasmalcina šokolādi, ieber to bļodiņā un pa virsu lej sasildīto krējumu. Atstāj uz 2 minūtēm un samaisa. Atdzisušajam braunijam lej pāri glazūru un pārber ar sukādēm.

Komentāri: