Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ingvera šokolādes braunijs
Viegla
līdz 1 h
10 personām
Sastāvdaļas
200 g tumšās šokolādes
160 g sviesta
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote malta ingvera
1 ēdamkarote malta kanēļa
3 olas
250 g cukura
140 g miltu
GLAZŪRAI
100 g šokolādes
100 g saldā krējuma
50 g ingvera sukāžu
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 x 20 cm izklāj ar cepamo papīru.
Lielā bļodā liek šokolādi un sviestu. Virs karsta ūdens tvaikiem izkausē tos. Pievieno cukuru, sāli, ingveru un kanēli un iemaisa. Noņem no karstuma un pievieno olas, atkal rūpīgi samaisa. Pēdējos iesijā un iecilā miltus.
Mīklu lej cepamajā formā un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr pagatavo glazūru. Nelielā katliņā lej saldo krējumu un silda līdz pirmajiem burbulīšiem. Sasmalcina šokolādi, ieber to bļodiņā un pa virsu lej sasildīto krējumu. Atstāj uz 2 minūtēm un samaisa. Atdzisušajam braunijam lej pāri glazūru un pārber ar sukādēm.
Komentāri: