Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ingvera panna cotta
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
250 ml kokosriekstu krēma
250 ml piena
50 g cukura
1 vaniļas pāksts
10 g želatīna
īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
½ čili pāksts
Karamelei
½ čili pāksts
šķipsniņa rupjā jūras sāls
150 g cukura
70 ml ūdens
Pagatavošana
Kokosriekstu krēmu un pienu lej katliņā un silda uz vidēji mazas uguns. Pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts, cukuru, sasmalcinātu čili un nomizotu un sasmalcinātu ingveru. Ik pa laikam nedaudz apmaisa un pieskata, lai katliņa saturs neuzvārās.
Atsevišķā trauciņā uzbriedina želatīnu, to aplejot ar 2 ēdamkarotēm ūdens un nedaudz apmaisot. Ļauj uzbriest 5 minūtes, pēc tam pievieno katliņā un ļauj, lai tas izkūst, ik pa brīdim apmaisot.
Katliņa saturu izlej cauri sietam, lai atbrīvotos no vaniļas sēkliņām, čili un ingvera. Atlikušo šķidrumu salej skaistās glāzītēs, kurās pasniegs desertu. Sapildītās glāzītes liek ledusskapī uz 2–3 stundām atdzesēties.
Tikmēr pagatavo karameles šķembas. Pannā vai katliņā ber cukuru un pievieno ūdeni. Vāra uz vidēji lielas uguns, līdz tas sācis burbuļot, nogriež mazāku uguni un vāra, līdz pannas malās mazliet sāk redzēt dzintara nokrāsu. Karameli ļoti uzmanīgi lej uz cepamā papīra, apber ar sāli un smalcinātiem čili gabaliņiem. Atstāj, lai sacietē. Pēc tam ar nazi vai nelielu āmuriņu sasit skaistās lauskās.
Ar ko panna cotta atšķiras no krēma?