Ingvera panna cotta

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 ml kokosriekstu krēma
  • 250 ml piena
  • 50 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 10 g želatīna
  • īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
  • ½ čili pāksts

Karamelei

  • ½ čili pāksts
  • šķipsniņa rupjā jūras sāls
  • 150 g cukura
  • 70 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Kokosriekstu krēmu un pienu lej katliņā un silda uz vidēji mazas uguns. Pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts, cukuru, sasmalcinātu čili un nomizotu un sasmalcinātu ingveru. Ik pa laikam nedaudz apmaisa un pieskata, lai katliņa saturs neuzvārās.
  2. Atsevišķā trauciņā uzbriedina želatīnu, to aplejot ar 2 ēdamkarotēm ūdens un nedaudz apmaisot. Ļauj uzbriest 5 minūtes, pēc tam pievieno katliņā un ļauj, lai tas izkūst, ik pa brīdim apmaisot.
  3. Katliņa saturu izlej cauri sietam, lai atbrīvotos no vaniļas sēkliņām, čili un ingvera. Atlikušo šķidrumu salej skaistās glāzītēs, kurās pasniegs desertu. Sapildītās glāzītes liek ledusskapī uz 2–3 stundām atdzesēties.
  4. Tikmēr pagatavo karameles šķembas. Pannā vai katliņā ber cukuru un pievieno ūdeni. Vāra uz vidēji lielas uguns, līdz tas sācis burbuļot, nogriež mazāku uguni un vāra, līdz pannas malās mazliet sāk redzēt dzintara nokrāsu. Karameli ļoti uzmanīgi lej uz cepamā papīra, apber ar sāli un smalcinātiem čili gabaliņiem. Atstāj, lai sacietē. Pēc tam ar nazi vai nelielu āmuriņu sasit skaistās lauskās.

Komentāri: