Ingvera cepumi

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes ingvera pulvera
  • 300 g pašbriestošo miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 120 g sviesta
  • 100 g brūnā cukura
  • 120 g cukura sīrupa
  • 100 g melnās šokolādes
  • cukura dekori vai cukura mastika dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Sagatavo pannu un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Bļodā liek ingvera pulveri, sodu, sāli un miltus. Iestrādā sviestu tā, lai veidojas drupaču mīkla.
  3. Pievieno cukuru un arī sīrupu. Mīca, līdz veidojas viendabīga mīkla.
  4. Izklāj uz cepamā papīra pannā. Ar nazi iezīmē cepumu formas.
  5. Cep 15 minūtes. Izņem, iegriež vēlreiz pa līnijām un liek atpakaļ krāsnī, lai apbrūninātu. Atdzesē. Sadala cepumos.
  6. Mērcē šokolādē un ar gatavu cukura mastiku veido uzrakstus.

Komentāri: