Šai receptei iedvesmu guvām ēdienu blogeres un garšu pētnieces Ilzes Lipskas blogā – www.absolutsed.lv. Mūs uzrunāja vienkāršība, mazais laiks, kādā to var pagatavot un Ilzes pieteikums, ka pīrāgi ātri pazūd no pannas.
Katrā ziņā nododam arī Jūsu vērtējumam, jo pašas palikām ļoti apmierinātas – vienkārši, ātri un ļoti gardi. Tik gardi, ka zibenīgi pazūd no pannas vēl karsti.
Mīklu atlaidina istabas temperatūrā. Uz galda izkaisa nedaudz miltu un katru plāksni izrullē nedaudz lielāku. Tad to sagriež 4 vienādās daļās. 2 daļām veic nelielus iegriezumus, lai āboliem cepoties būtu ko ‘elpot’
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos gabaliņos.
Ābolus liek uz pannas, pievieno sviestu, kanēli, cukuru un brūklenes un sautē, kamēr āboli ir mīksti, bet ne izjukuši. Pildījumu atdzesē.
Uz tiem gabaliņiem, kuriem nav veikts iegriezums liek pa 1,5 – 2 ēdamkarotēm pildījuma.
Virsū klāj vāciņu – mīklas gabaliņu ar iegriezumiem un ar dakšiņu saspiež visapkārt maliņām.
Olu sakuļ un rūpīgi apsmērē visus pīrāgus, lai tie izceptos zeltaini un spīdētu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos ~ 20 minūtes. Pasniedz karstu ar saldējumu, bet ja tiešām paliek pāri, labi garšos arī auksti.
Esmu jūsu fane!Vēl neesmu pamēģinājusi,bet apsolu,ka to darīšu noteikti!