Pagatavot Austrumu ēdienus Latvijā varētu šķist izaicinājums, taču tas nebūt tā nav, ko šajā receptē pierāda Uģis no “Gatavo 3” lieliskās komandas. Vissvarīgākais ir izmantot īstās garšvielas, kuras mūsu platuma grādos nu jau pieejamas teju katrā veikalā.
Karija vista ir klasisks indiešu ēdiens, kas ļoti piestāv dzestrākiem laikapstākļiem, kad ir vēlme ar ēdienu sasildīties. Sviests mērci padara ļoti krēmīgu, jogurts skābenu un karija garšvielu maisījuma aromāti ļauj aizceļot uz tālo un silto zemi – Indiju.
“Latplanta” garšvielas:
Kas ir karija pulveris? Karija pulveris ir austrumu garšvielu maisījums, kura sastāvā ir vairākas garšvielas. Ir dažāda veida karija pulveri, kuros attiecīgi ir arī atšķirīgas garšvielas. Visbiežāk karija pulvera sastāvā ir karija koka lapas, koriandrs, kurkuma, ķimenes un čili pipari dažādos maisījumos.
Vārds “karijs” cēlies Indijas dienvidos un tulkojumā nozīmē “mērce”. Ierasti ar kariju saprot gandrīz jebkuru asu garšvielu maisījumu, kura izcelsme ir planētas austrumu reģioni.
Lai labi garšo!
Komentāri: