HUMOSS AR ZAĻAJIEM ZIRNĪŠIEM UN PIEDEVĀM LĪDZŅEMŠANAI

Viegla
līdz 30 min
2 personām

MAXIMA “Atpakaļ uz skolu” receptes. Noderīgas receptes līdzņemšanai.

Sastāvdaļas

  • 250 g konservētu turku zirņu
  • 100 g vārītu zaļo zirnīšu
  • 60 ml ūdens
  • 40 ml citronu sulas
  • 30 g tahini pastas
  • 15 ml olīveļļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Visas humosa sastāvdaļas liek blenderī un samaļ viendabīgā masa. Ja patīk, tad humosu var atstāt graudaināku, ar vairāk tekstūras.
  2. Humosu šajā gadījumā pasniedz vai ņem līdzi ar svaigiem dārzeņiem (burkāniem, sniega zirņiem, gurķa stienīšiem un ķiršu tomātiem), grilētu halloumi sieru un mocarellas siera bumbiņām.

Komentāri: