Atsevišķā bļodā samaisa saspaidītu banānu, augu pienu un izkausētu margarīnu, un pievieno miltiem. Mīca, līdz veidojas viendabīga un elastīga mīkla. Gatavo mīklu liek bļodā, pārsedz ar dvieli un atstāj siltā vietā raudzēties, līdz tā ir dubultojusies izmērā.
Mīklu izrullē apmēram 1 cm biezumā, pārber ar žāvētām dzērvenēm, rozīnēm un apelsīna miziņām. Sarullē un kārtīgi izmīca vienmērīgi pa visu mīklu.
Mīklu sadala un sarullē apmēram 12 vienādās bumbiņās. Tās kārto cepamajā traukā, pārklāj ar dvieli un vēlreiz raudzē, līdz tās ir dubultojušās izmērā.
Sagatavo mīklu krustiņiem. Bļodiņā samaisa miltus un ūdeni. Mīklu ieliek konditorejas maisiņā, un uzspiež krustiņus uz uzraudzētajām maizītēm tieši pirms likšanas krāsnī.
Cep 180 ºC temperatūrā 20–25 minūtes.
Atdzesētām maizītēm apakšā izdur caurumu, un tās piepilda ar zemeņu ievārījumu. Virspusi pārsmērē ar cukura sīrupu.
Komentāri: