Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Hot cross bulciņas
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
250 g piena
7 g Dr. Oetker sausā rauga
500 g miltu
60 g cukura
⅓ tējkarotes muskatrieksta
1 tējkarote kanēļa
šķipsna sāls
70 g sviesta, izkausēta
1 ola +1 ola glazūrai
60 g rozīņu
60 g žāvētu dzērveņu
GLAZŪRAI
20 g Philadelphia krēmsiera + ēšanai
60 g pūdercukura
Pagatavošana
Nelielā katliņā lej pienu un nedaudz uzsilda to līdz remdenai temperatūrai. Pievieno raugu un 1 tējkaroti cukura. Atstāj uzbriest.
Lielā bļodā ber sausās sastāvdaļas – miltus, garšvielas, cukuru un sāli un samaisa. Pievieno rauga maisījumu un samīca, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno sviestu, olu un žāvētos augļus. Mīklu mīca aptuveni 10 minūtes, līdz tā kļuvusi viendabīga un elastīga.
Mīklu liek ietaukotā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt 1,5–2 stundas.
Kad mīkla uzrūgusi, mazliet saspaida to, lai atbrīvotos no liekā gaisa, un sadala 8–12 vienādās daļās. Bumbiņas savirpina vienāda un liek cepamajā formā. Rēķinieties, ka tās cepoties izpletīsies. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi, un maizītēm atkal ļauj uzbriest 1 stundu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
Uzbriedušās maizītes apsmērē ar sakultu olu. Bulciņas cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz tās kļuvušas skaistas un zeltainas.
Krēmsieru samaisa ar pūdercukuru un liek konditorejas maisiņā. Izceptām un atdzisušām bulciņām virsū zīmē krustus.
Komentāri: