Hot cross bulciņas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g piena
  • 7 g Dr. Oetker sausā rauga
  • 500 g miltu
  • 60 g cukura
  • ⅓ tējkarotes muskatrieksta
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsna sāls
  • 70 g sviesta, izkausēta
  • 1 ola +1 ola glazūrai
  • 60 g rozīņu
  • 60 g žāvētu dzērveņu

GLAZŪRAI

  • 20 g Philadelphia krēmsiera + ēšanai
  • 60 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā lej pienu un nedaudz uzsilda to līdz remdenai temperatūrai. Pievieno raugu un 1 tējkaroti cukura. Atstāj uzbriest.
  2. Lielā bļodā ber sausās sastāvdaļas – miltus, garšvielas, cukuru un sāli un samaisa. Pievieno rauga maisījumu un samīca, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno sviestu, olu un žāvētos augļus. Mīklu mīca aptuveni 10 minūtes, līdz tā kļuvusi viendabīga un elastīga.
  3. Mīklu liek ietaukotā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt 1,5–2 stundas.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, mazliet saspaida to, lai atbrīvotos no liekā gaisa, un sadala 8–12 vienādās daļās. Bumbiņas savirpina vienāda un liek cepamajā formā. Rēķinieties, ka tās cepoties izpletīsies. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi, un maizītēm atkal ļauj uzbriest 1 stundu.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
  6. Uzbriedušās maizītes apsmērē ar sakultu olu. Bulciņas cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz tās kļuvušas skaistas un zeltainas.
  7. Krēmsieru samaisa ar pūdercukuru un liek konditorejas maisiņā. Izceptām un atdzisušām bulciņām virsū zīmē krustus.
  8. Pasniedz ar krēmsieru un ievārījumu.