Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Hačapuri
Viegla
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
600 g rauga mīklas
200 g fetas siera
250 g rikotas siera
250 g mocarellas siera
100 g rīvēta Parmas siera
4 olas + 1 ola
30 g sviesta
Pagatavošana
Rauga mīklu stundu notur istabas temperatūrā.
Bļodā kopā samaisa fetas, mocarellas, Parmas un rikotas sieru.
Picas mīklu sadala divās daļās un izrullē uz iemiltotas virsmas.
Katru daļu izrullē plānu un uzliek uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Mīklas centru piepilda ar siera miksli.
Mīklas malas sarullē ciet un galus satin kopā, izveidojot tādu kā laivas formu. Siera “laivas” apsedz ar dvielīti un atstāj istabas temperatūrā uzrūgt vēl pusstundu.
Hačapuri noziež ar sakultu olu un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 20 minūtes.
Tad katrā hačapuri “laivā” ar karoti uztaisa divas bedrītes, kurās iesit olas. Pa vidu liek gabaliņu sviesta, un liek atpakaļ krāsnī uz 5 minūtēm.
Komentāri: