Pagatavo rauga mīklu. Pienu kopā ar ūdeni sasilda līdz 30 grādu temperatūrai. Pievieno cukuru un sauso raugu un atstāj uz 5 līdz 10 minūtēm.
Bļodā liek kviešu miltus un sāli. Pievieno pienu un olīveļļu. Mīca līdz izveidojusies gluda mīkla. Atstāj uz 30 minūtēm uzrūgt.
Tikmēr sarīvē mocarellas un cieto sieru. Pievieno sadrupinātu brinzas sieru un rikotas sieru. Izmaisa, pievieno šķipsnu sāls un melnos piparus.
Kad mīkla uzrūgusi, sadala to divās vienādās daļās. Izrullē ovālas formas.
Mīklas vidū liek siera pildījumu. Malas aizrullē, galus satin un atstāj uz 30 minūtēm vēlreiz uzrūgt.
Apsmērē ar sakultu olu un liek 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
Katrā hačapuri ar karoti izveido bedrīti, kurā iesit olu. Sviestu sagriež mazos gabalos un izretina virs siera masas. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 5 minūtēm.
Izņem no krāsns un pasniedz siltu ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.
Komentāri: