Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Gurķu un ananasu saldējums ar vasabi
Viegla
līdz 30 min
10 personām
Sastāvdaļas
2 lieli vai 3 vidēji lielie garie gurķi (vai attiecīgi mazliet vairāk mazo)
½ ananasa
sula no 2 laimiem
⅓ tējkarotes vasabi pastas
2–3 ēdamkarotes gaišā cukura sīrupa
Pagatavošana
Nomizo gurķus, pārgriež tos uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm, lai vieglāk izņemt sēklu daļu. Ja sēklu maz un tās ir maziņas, tad to var nedarīt.
Gurķus sablendē, un masu izlaiž caur sietu, lai masa šķidrāka un tajā ir mazāk biezumu. Biezumus izmet. Masu liek blenderī, pievieno laima sulu, cukura sīrupu un gabalos sagrieztu ananasu. Visu sablendē un pagaršo. Ja liekas, ka trūkst salduma, pievieno vēl sīrupu. Beigās pievieno vasabi pastu un visu vēl pablendē.
Visu masu var papildināt ar kādu sastāvdaļu. Mājās gatavojot visparastākos blendētos saldējumus, ir jāpaļaujas tikai uz savu garšu, nevis uzrakstītu recepti, tādēļ ņemiet šo par iedvesmu.
Gatavo masu lej trauciņos un liek saldētavā sastingt.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: