Gurķu un ananasu saldējums ar vasabi

Viegla
līdz 30 min
10 personām

Sastāvdaļas

2 lieli vai 3 vidēji lielie garie gurķi (vai attiecīgi mazliet vairāk mazo)

½ ananasa

sula no 2 laimiem

⅓ tējkarotes vasabi pastas

2–3 ēdamkarotes gaišā cukura sīrupa

Pagatavošana

  1. Nomizo gurķus, pārgriež tos uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm, lai vieglāk izņemt sēklu daļu. Ja sēklu maz un tās ir maziņas, tad to var nedarīt.
  2. Gurķus sablendē, un masu izlaiž caur sietu, lai masa šķidrāka un tajā ir mazāk biezumu. Biezumus izmet. Masu liek blenderī, pievieno laima sulu, cukura sīrupu un gabalos sagrieztu ananasu. Visu sablendē un pagaršo. Ja liekas, ka trūkst salduma, pievieno vēl sīrupu. Beigās pievieno vasabi pastu un visu vēl pablendē.
  3. Visu masu var papildināt ar kādu sastāvdaļu. Mājās gatavojot visparastākos blendētos saldējumus, ir jāpaļaujas tikai uz savu garšu, nevis uzrakstītu recepti, tādēļ ņemiet šo par iedvesmu.
  4. Gatavo masu lej trauciņos un liek saldētavā sastingt.