Uzkoda jāēd uzreiz pēc pagatavošanas, lai neatsulojas.
Šo uzkodu var pagatavot, kad pēc Lieldienām esat neziņā, kā tikt galā ar vārīto olu krājumiem, un parastie olu ēdieni jau apnikuši. Kādā plauktā jau parasti atrodas aizmirsta tunča kārbiņa. Desmit minūšu laikā būs gatava lieliska uzkoda, ko var ēst ar dakšiņu un nazi uz šķīvja. Pildītos gurķus var sagriezt tādos gabalos, kādus ērti ēst, turot rokās. Šis variants noteikti patiks bērniem.
Gurķi noskalo, nosusina un gareniski pārgriež uz pusēm. Ar karoti izgrebj gurķu pusītes, veidojot laiviņas pildīšanai. Gurķa laiviņas liek uz šķīvja.
Izgrebto gurķa daļu smalki sagriež.
Olas noloba, divas no tām sagriež šķēlēs.
Tunci no kārbiņas pārliek sietā un notecina lieko šķidrumu. Kopā ar olām liek šķīvī, ar dakšiņu saspaida un sajauc.
Pievieno sagrieztos gurķus.
Pievieno majonēzi, nedaudz citronu sulas, samaisa.
Pilda gurķu laiviņās.
Zaļumus sakapā. Trešo olu sarīvē un pārkaisa pildītajiem gurķiem, visbeidzot pārkaisa zaļumus un rotā ar citrona šķēlītēm. Gurķus pasniedz galdā, pirms ēšanas katru sagriež 4–6 gabaliņos. Var ēst ar dakšiņu un nazi uz šķīvja, bet ērti arī ēst ar rokām, paņemot uz salvetes.
Pagatavošanā Jūs piemirsāt pieminēt ko dara ar rupjmaizi, kā arī biezpienu izlaidāt… 😉
Recepti izmēģināju, ātri viegli pagatavojams un izskatas loti labi, taču garšā prasījās, kas asāks klāt, kā piemēram sinepes krējuma vietā..