Gulaša zupa

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 ēdamkarote olīveļļas

1 sīpols

1 burkāns

1 selerijas kāts

4 daiviņas ķiploku

400 g liellopu gaļas

1 tējkarote paprikas pulvera

1 tējkarote maltu ķimeņu

1 ēdamkarote miltu

820 g konservētu tomātu

3 ēdamkarote tomātu pastas

3 mazi kartupeļi

150 g brūno lēcu

1,2 litri buljona

šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolu, burkānu un seleriju sagriež mazos gabaliņos, ķiplokus sakapā.
  2. Katlā lej eļļu, izvēlas režīmu “cepšana” un iestata 160 ºC temperatūru. Pievieno sagrieztos dārzeņus un cep 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  3. Liellopu gaļu sagriež mazos kubiņos un pievieno katlā pie dārzeņiem. Turpina cept, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa apbrūnējusi.
  4. Katlā pievieno paprikas pulveri un ķimenes, samaisa un cep vēl 2 minūtes.
  5. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  6. Pie gaļas un dārzeņiem pievieno miltus, samaisa un tad pievieno pārējo – konservētos tomātus, tomātu pastu, kartupeļus, lēcas un buljonu. Visu samaisa.
  7. Katlam izvēlas režīmu “zupa” un iestata laiku uz 2 stundām, aizver vāku un ļauj zupai gatavoties.
  8. Kad zupa gatava, tai pievieno sāli pēc garšas un pasniedz ar svaigiem zaļumiem un skābo krējumu.