Pirms ķeraties klāt saldējuma gatavošanai, pārliecinieties, vai ir pieejama kāda plastmasas kastīte ar vāku vai izlietota cita saldējuma kaste 1 l izmērā, lai pagatavoto griljāžas saldējumu varētu ērti uzglabāt.
Lielā pannā uz vidējas liesmas izkausē sviestu, pievieno auzu pārslas, sakapātās mandeles un cukuru. Visu pacietīgi un nepārtraukti maisa, karsējot uz vidējas liesmas, līdz cukurs izkūst un izveidojas brūna griljāža. Ja šķiet, ka pārslas kļūst pa sausu, var pievienot vēl nedaudz sviesta. Kad griljāža gatava, to nekavējoties noņem no pannas, lai tā nepiedegtu. Atdzesē.
Izņem saldējumu no saldētavas un atstāj istabas temperatūrā uz 10 minūtēm, lai tas kļūst mīkstāks. Tad izvēlētajā traukā samaisa pakusušo saldējumu kopā ar griljāžu un liek ledusskapī uz stundu. Pasniedz.
Komentāri: