Grilēta vista ar zemeņu salsu

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Kā vairums recepšu, arī šoreiz – visa izdošanās ‘atslēga ‘ir mērcē, kas šoreiz ir salsas konsistencē – smalki sakapāti dažādi augļi, ogas, dārzeņi. Šoreiz – gurķis, avokado, mango un zemenes.

Šīs receptes pamats – vistas fileja, bet varat gatavot arī no atkaulotiem vistas šķiņķīšiem vai cūkgaļas karbonādes.

Sastāvdaļas

GAĻAI

  • 4 nelielas vistas filejas ( ~ 800 g)
  • 4 ēdamkarotes terijaki mērces
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdamkarote ingvera pulvera
  • sāls
  • šķipniņa malta čili

SALSAI

  • 1 liels vai 2 mazāki mango
  • 400 g zemeņu
  • 2 avokado
  • 2  gurķi
  • 1 ēdamkarote medus
  • šķipsniņa čili piparu
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Vistas filejas iemarinē norādītajās marinādes sastāvdaļās un atstāj savilkties vismaz uz 30 minūtēm, ideāli – 2 stundām.
  2. Vistu liek grilēties aptuveni 7 minūtes no katras puses, tad atstāj 7 minūtes folijā “atpūsties”. Ja liekas, ka vista vēl viducī sārta, pannā ielej pavisam nedaudz ūdens un vistu nedaudz pasautē, līdz sārtums pazudis.
  3. Gurķus, avokado, mango un zemenes sagriež vienāda izmēra kubiņos un sajauc ar medu un čili.
  4. Karstu vistu pasniedz nekavējoties kopā ar pagatavoto salsu.