Mērcei:
Variācijas par tēmu:
Veģetāriešiem salāti ļoti labi garšos arī bez basturmas. Pamēģiniet greipfrūta vietā apelsīnu –salāti būs saldāki. Vītinātās gaļas vietā var izmantot bekona šķēlītes. Bekonu apcep uz sakarsētas pannas 2-3 minūtes un atdzesē. Atdzisušu pievieno salātiem.
Der zināt:
Uzmanību, svarīgi!!!
Šos salātus ieteicams gatavot īsi pirms ēšanas, lai tie nesasulotos un, galvenais, tiem pievienotais greipfrūts nekļūtu rūgts. Greipfrūtu var mēģināt tīrīt, katru šķēlīti ar asu nazīti atdalot no plānās, rūgtās apvalka miziņas, ja gatavojot nav steigas. Tomēr drošāk arī šajā gadījumā salātus ēst uzreiz.
Avokado nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklu un sagriež nelielos gabaliņos.
Salātlapas nomazgā un nosusina dvielī vai salātlapu žāvētājā.
Greipfrūtu nomazgā un ar asu nazi nogriež mizu. Augļa mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ mērces sastāvdaļas.
Lielā bļodā liek salātlapas, avokado gabaliņus, greipfrūtu. Pārlej ar mērci un visu viegli sacilā.
Vītinātās gaļas šķēlītes saplēš mazākos gabaliņos, zilo sieru ar pirkstiem sadrupina gabaliņos un pārber pāri salātiem.
Tostermaizi apgrauzdē. Ķiploka daiviņu nomizo un ar to ierīvē vēl karstās maizes šķēles. Tad tās sagriež nelielos kubiņos un pārkaisa pāri salātiem.
Komentāri: