Pavisam salds un autentisks ceļojums uz Gruziju izdosies, ja pats pagatavosi gruzīnu tradicionālo saldumu – gozinaki. Rieksti un medus – burvīga kombinācija našķim ko paņemt līdzi darbīgā dienā. Enerģijas pieplūdums garentēts!
Sastāvdaļas
200 g grauzdētu valriekstu
170 g medus
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote sezama sēkliņu
Pagatavošana
Uz nelielas uguns katliņā uzkarsē medu, līdz tas tikko sācis putot. Apmēram 10 minūtes medu atdzesē, tad karsēšanu un atdzesēšanu atkāro vēl trīs reizes.
Kamēr medus karsējas, valriekstus ar nazi sasmalcina nelielos gabaliņos.
Kad medus uzkarsēts trešo reizi, tajā iemaisa cukuru, sāli, apgrauzdētos riekstus un, aktīvi maisot, masu karsē vēl 2–3 minūtes. Tad to izgāž uz cepamā papīra, no augšpuses to apklāj ar cepamo papīru, un ar mīklas rulli ātri izrullē apmēram 2 cm biezu apli. Noņem cepamo papīru, un visu apber ar sezama sēkliņām.
Izrullēto riekstu masu atdzesē vēl apmēram 20 minūtes un tad ar nazi sadala gabaliņos.
Komentāri: