Lazanjai ne vienmēr ir jābūt ar Boloņas vai bešamela mērci. Tikpat labi starp pastas plāksnēm var kārtot dārzeņus ar mazāk ierasto vistas vai tītara gaļu un bešamela mērci aizstāt ar labu krēmsieru. Katrā ziņā šis ēdiens ir sulīgs, rudenīgām garšām pārpilns un, kas nav mazsvarīgi, arī skaists.
Vai zināji? Lazanja ir, iespējams, viens no vecākajiem pastas veidiem. Lazanja radusies Itālijas ziemeļos, Emīlijas-Romanjas provincē. Informācija tīmeklī liecina, ka pirmā lazanjas recepte pierakstīta 14. gadsimta sākumā tapušā “Kulinārijas grāmatā”.
Mūsdienās ar lazanju saprot kārtainu pīrāgu ar pikantu siera pildījumu, kuram parasti pievieno gaļu, zivis, sēnes vai dārzeņus, un katru no ēdiena kārtām šķir pastas plāksne, kas gatavota tikai no cietajām kviešu šķirnēm.
Lai labi garšo!
Komentāri: