Kādēļ gan cūkgaļu nevarētu pasniegt ar rozīnēm? “Gatavo 3” eksperts Uģis Veits piedāvā recepti, kas liks garšas kārpiņām kņudēt – pikanto šķiņķa sautējumu ar rozīnēm, sarkanajiem sīpoliem, tomātiem un kartupeļiem.
Ēdiena pagatavošanas video Uģis atklāj arī kādu noderīgu knifu. Proti, cepot sīpolus un ķiplokus, var pievienot nedaudz sāls, kas “izvilks” šķidrumu no minētajiem dārzeņiem, un tie tālāk sautēsies savā sulā. Jā, tā ir taisnība, un tikai viena no lieliskajām sāls īpašībām. Taču – ko darīt, ja gadās ēdienam pievienot pārāk daudz sāls?
Vai iespējams glābt pārsālītu ēdienu? Pievienot sāli ēdienam ir viegli, taču to no ēdiena izdabūt ārā – teju neiespējami, tāpēc gatavojot esiet tiešām uzmanīgi. Vislabāk to kontrolēt ir vienkārši, pagaršojot ēdienu gatavošanas laikā. Citi min, ka, piemēram, pārsālītu zupu varot glābt, tai pievienojot lieku kartupeli. Diemžēl tā īsti nav patiesība, jo, lai glābtu, kārtīgi pārsālītu ēdienu, būs nepieciešams iespaidīgs kartupeļu daudzums. Vienīgais kaut cik reālais veids – pagatavot to pašu ēdienu bez sāls un tad sajaukt kopā ar pārsālīto.
“Latplanta” garšvielas:
Sastāvdaļas mērcītei:
Komentāri: