Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Garšaugu mērce uz saldā krējuma un gaļas buljona bāzes
Viegla
līdz 2 h
6 personām
Ļoti garšīga un aromātiska mērce pie gaļas ēdieniem, piedevās kartupeļiem
Sastāvdaļas
1,2 kg cūkgaļas vai vistas gaļas
1 burkāns
3 ķiploka daiviņas
gabals selerijas saknes
2 lauru lapas
200 ml salda krējuma
2 ēdamkarotes miltu
eļļa cepšanai
sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Gaļu sagriež porciju gabalos, saknes nomizo un sagriež palielos gabalos.
Gaļu uz sakarsētas pannas apcep brūnu, pievieno burkānu, selerijas saknes gabalus un ķiploka daiviņas, sāli, piparus un vēl nedaudz apcep, pārlej ar ūdeni un visu pārlej katlā.
Vāra 1–1,5 stundu, līdz gaļa mīksta.
Gaļas gabalus izņem no katla, buljonam pievieno saldo krējumu un miltus, un ar blenderi sakuļ viendabīgu mērci. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno vēl sāli, piparus vai ūdeni. Pievieno lauru lapas un vēlreiz uzvāra.
Komentāri: