Garšaugu mērce uz saldā krējuma un gaļas buljona bāzes

Viegla
līdz 2 h
6 personām

Ļoti garšīga un aromātiska mērce pie gaļas ēdieniem, piedevās kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg cūkgaļas vai vistas gaļas
  • 1 burkāns
  • 3 ķiploka daiviņas
  • gabals selerijas saknes
  • 2 lauru lapas
  • 200 ml salda krējuma
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež porciju gabalos, saknes nomizo un sagriež palielos gabalos.
  2. Gaļu uz sakarsētas pannas apcep brūnu, pievieno burkānu, selerijas saknes gabalus un ķiploka daiviņas, sāli, piparus un vēl nedaudz apcep, pārlej ar ūdeni un visu pārlej katlā.
  3. Vāra 1–1,5 stundu, līdz gaļa mīksta.
  4. Gaļas gabalus izņem no katla, buljonam pievieno saldo krējumu un miltus, un ar blenderi sakuļ viendabīgu mērci. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno vēl sāli, piparus vai ūdeni. Pievieno lauru lapas un vēlreiz uzvāra.