Garneļu un dārzeņu sautējums kokosriekstu pienā

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g garneles
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 2 tomāti
  • 1 zaļā paprika
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • svaigs koriandrs
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Garneles atkausē. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Kad garneles ir atkusušas, tās samaisa ar ķiplokiem, pieber šķipsniņu sāls un marinē ~ 30 minūtes.
  2. Tomātus un papriku noskalo. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņas un sagriež nelielos gabaliņos. Paprikai izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Sīpolu notīra un smalki sagriež.
  3. Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Kad sīpoli ir apcepti, pievieno paprikas un tomātu gabaliņus. Pannai uzliek vāku un pasutina 5-7 minūtes.
  4. Pielej kokosriekstu pienu un uzvāra. Pievieno garneles, vēlreiz uzvāra un izslēdz liesmu.
  5. Kinzu noskalo un smalki sakapā. Garneļu sautējumu ielej bļodiņās un pārkaisa ar zaļumiem.

Komentāri: