olu vai rīsu nūdeles (ja vēlas barojošāku maltīti)
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
sezama sēkliņas un zaļie lociņi pasniegšanai
½ tējkarotes rīvēta ingvera
1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
olīveļļa, šķipsna sāls un pipari
papildu teriyaki vai saldā čili mērce
Pagatavošana
Aukstā ūdenī atlaidina saldētās garneles.
Sagriež vai smalkās strēmelītēs sarīvē sīpolu, burkānu un papriku.
Uzkarsē pannu, uz 30 sekundēm viegli apgrauzdē sezama sēkliņas un noliek tās malā.
Uz pannas ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas ~ 2 minūtes apcep sakapātu ķiploku un rīvētu ingveru.
Pievieno garneles un, ik pa brīdim apmaisot, cep, līdz tās kļūst dzeltenīgas. Tad izņem tās no pannas, bet slapjumu atstāj.
Pannā liek cepties dārzeņus, ik pa brīdim apmaisot. Kad dārzeņi kļuvuši mīkstāki (4–6 minūtes), pievieno atpakaļ garneles, pieliek medu vai sīrupu un sojas mērci, pacep vēl 2–3 minūtes. Ja vāra nūdeles, pievieno arī tās. Pēc garšas pieliek sāli un piparus. Ja panna sāk kļūt lipīga un tās saturs riskē piedegt, pievieno mazliet karsta ūdens.
Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, apberot ar grauzdētām sezama sēkliņām un smalki sagrieztiem lociņiem.
Komentāri: