Garneļu salāti ar mango vai magoņu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Salātu pagatavošanai nevajag daudz laika, un tas ir lielisks veids, kā ikdienas steigā sev un saviem mīļajiem sagādāt mazus gardēžu svētkus.

Sastāvdaļas

Ar mango mērci:

  • 200 g garneļu
  • 100 g salātlapu maisījuma
  • 2 avokado (gatavi)
  • ½ čili pipara
  • 1 laims
  • 1 apelsīns
  • 1 mango (gatavs)
  • ½ citrona
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • piparmētru lapiņas dekorēšanai

Ar magoņu mērci:

  • 200 g garneļu
  • 2 avokado (gatavi)
  • 1 tomāts
  • ½ citrona
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1,5 tējkarote magoņu sēkliņu
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

Ar mango mērci:

  1. Laimu, apelsīnu, avokado, salātlapas, čili un mango noskalo un nosusina.
  2. Laimu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.
  3. Čili sagriež mazos gabaliņos.
  4. Bļodiņā samaisa laima sulu, čili, ēdamkaroti eļļas, šķipsniņu sāls. Pievieno garneles. Atstāj uz 20 minūtēm marinēties.
  5. Mango no­mizo un mīkstumu sagriež gabaliņos. Liek blendera krūzē.
  6. Apelsīnu un citronu pārgriež uz pusēm, izspiesto sulu pielej mango.
  7. Pievieno šķipsniņu sāls, piparus un visu sablendē viendabīgā mērcē. Pagaršo un pēc garšas pielej nedaudz citrona sulas.
  8. Uzkarsē pannu un 1 minūti apcep garneles. Cep tikai tik daudz, lai tās izkarsētu.
  9. Avokado nomizo, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs.
  10. Uz šķīvja liek salātlapas, tad avokado šķēlītes. Pāri pārkaisa garneles un pārlej mango mērci. Izrotā ar piparmētru lapiņām.
  11. Pasniedz ar grauzdētu maizīti.

Ar magoņu mērci:

  1. Avokado un tomātu noskalo. Avokado nomizo, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu sagriež šķēlītēs. Izspiež citrona sulu.
  2. Sajauc krējumu ar majonēzi. Pievieno magoņu sēklas un šķipsniņu piparu. Nepieciešamības ga­dījumā pievieno šķipsniņu sāls.
  3. Pielej citrona sulu un mērci samaisa.
  4. Kokteiļa glāzē vai nelielā trauciņā kārto avokado, tomātus un garneles. Pārlej mērci.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar mango mērci:

Laimu, apelsīnu, avokado, salātlapas, čili un mango noskalo un nosusina.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laimu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čili sagriež mazos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodiņā samaisa laima sulu, čili, ēdamkaroti eļļas, šķipsniņu sāls. Pievieno garneles. Atstāj uz 20 minūtēm marinēties.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mango no­mizo un mīkstumu sagriež gabaliņos. Liek blendera krūzē.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīnu un citronu pārgriež uz pusēm, izspiesto sulu pielej mango.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno šķipsniņu sāls, piparus un visu sablendē viendabīgā mērcē. Pagaršo un pēc garšas pielej nedaudz citrona sulas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannu un 1 minūti apcep garneles. Cep tikai tik daudz, lai tās izkarsētu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avokado nomizo, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz šķīvja liek salātlapas, tad avokado šķēlītes. Pāri pārkaisa garneles un pārlej mango mērci. Izrotā ar piparmētru lapiņām.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar grauzdētu maizīti.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar magoņu mērci:

Avokado un tomātu noskalo. Avokado nomizo, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu sagriež šķēlītēs. Izspiež citrona sulu.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajauc krējumu ar majonēzi. Pievieno magoņu sēklas un šķipsniņu piparu. Nepieciešamības ga­dījumā pievieno šķipsniņu sāls.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej citrona sulu un mērci samaisa.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokteiļa glāzē vai nelielā trauciņā kārto avokado, tomātus un garneles. Pārlej mērci.

Komentāri: