Salātu pagatavošanai nevajag daudz laika, un tas ir lielisks veids, kā ikdienas steigā sev un saviem mīļajiem sagādāt mazus gardēžu svētkus.
Ar mango mērci:
Ar magoņu mērci:
Ar mango mērci:
Ar magoņu mērci:
Ar mango mērci:
Laimu, apelsīnu, avokado, salātlapas, čili un mango noskalo un nosusina.
Laimu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.
Čili sagriež mazos gabaliņos.
Bļodiņā samaisa laima sulu, čili, ēdamkaroti eļļas, šķipsniņu sāls. Pievieno garneles. Atstāj uz 20 minūtēm marinēties.
Mango nomizo un mīkstumu sagriež gabaliņos. Liek blendera krūzē.
Apelsīnu un citronu pārgriež uz pusēm, izspiesto sulu pielej mango.
Pievieno šķipsniņu sāls, piparus un visu sablendē viendabīgā mērcē. Pagaršo un pēc garšas pielej nedaudz citrona sulas.
Uzkarsē pannu un 1 minūti apcep garneles. Cep tikai tik daudz, lai tās izkarsētu.
Avokado nomizo, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs.
Uz šķīvja liek salātlapas, tad avokado šķēlītes. Pāri pārkaisa garneles un pārlej mango mērci. Izrotā ar piparmētru lapiņām.
Pasniedz ar grauzdētu maizīti.
Ar magoņu mērci:
Avokado un tomātu noskalo. Avokado nomizo, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu sagriež šķēlītēs. Izspiež citrona sulu.
Sajauc krējumu ar majonēzi. Pievieno magoņu sēklas un šķipsniņu piparu. Nepieciešamības gadījumā pievieno šķipsniņu sāls.
Pielej citrona sulu un mērci samaisa.
Kokteiļa glāzē vai nelielā trauciņā kārto avokado, tomātus un garneles. Pārlej mērci.
Komentāri: