Garneles mango mērcē ar mango un avokado salātiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Mango dod svaigumu un tādu neparastu saldumu.  Tagad veikalos nopērkams diezgan plašs klāsts gatavu mango mērču, pat mūsu pašu SPILVAi ir tāda sortimentā.

Ja nu Jums nav pa rokai, aizietojam ar  saldo čili mērci – vislabāk zaļo, bet derēs arī plašāk izplatītā sarkanā.

 

Sastāvdaļas

  • 800 g svaigu tīģergarneļu (jeb katram ēdājam ~10)
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 mango
  • 2 avokado
  • 5 ēdamkarotes gatavas veikalā nopērkamas mango mērces ( pēc jūsu izvēles)
  • sauja svaigu piparmētru lapiņu
  • sāls, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Tīģergarneles ber bļodā, aplej ar 3 ēdamkarotēm  mērces. Pievieno smalki sakapātas ķiploku daiviņas un sāli. Visu apmaisa un atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties.
  2. Tikmēr nomizo un mazos gabaliņos sagriež mango un avokado. Pievieno nedaudz sāli, atlikušo daudzumu  mērces un svaigi saplūkātas piparmētru lapiņas.
  3. Sakarsē pannu, un uz tās apcep garneles. Pasniedz nekavējoties. Ja no garnelēm paliek “suliņa”, to pārlej pāri pasniedzot.