Gards steiks ar piparmētru mērci un grilētu papriku

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Varētu šķist, ka steika un tā papildinošo piedevu pagatavošana ir laikietilpīgs un sarežģīts process, taču tā nemaz nav. Linda no ”Gatavo 3” nodemonstrēs recepti gardam steikam, kura pagatavošana neprasīs ilgāk par 20 minūtēm mūsu dārgā laika.

Lai steiks sanāktu gluži kā restorānā, jāņem vērā dažas būtiskas lietas:
  • Steiks pirms cepšanas ir jāsagatavo, proti, tam ir jābūt istabas temperatūrā. Tas ir ļoti svarīgi.
  • Panna pirms cepšanas, protams, ir jāuzsilda, taču, lai arī tai jābūt karstai, tā nedrīkst dūmot. Ja panna būs pārāk karsta, steiks piedegs no ārpuses un iekšpusē nebūs gatavs.
  • Pati steika cepšana ir atkarīga no tā biezuma un vēlamā rezultāta, taču aptuveni 2 līdz 2,5 cm biezs steiks jācep trīs minūtes no katras puses, lai rezultāts būtu vidēji apcepts steiks.
  • Steikam pēc cepšanas ir jāļauj atpūsties. Tas ir tikpat svarīgi, kā pati cepšana. Pēc cepšanas nolieciet steiku malā, siltā vietā un apsedziet ar foliju. Lai tas atpūtinās pat līdz 10 minūtēm.

 

Sastāvdaļas

  • 2 steika gabali, katrs ap 200 g
  • liela bunte piparmētru
  • liela bunte pētersīļu
  • sauja kaperu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 50 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 laims
  • 1 citrons
  • 2 sarkanie čili
  • 4 paprikas
  • 4 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Sablendē kopā piparmētras, pētersīļus, čili, kaperus, 1 daiviņu ķiploka, 1 ēdamkaroti brūnā cukura, eļļu un 1 laima mīkstumu, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  2. Paprikas sagriež kumosa lieluma gabalos un apgrilē uz pannas vai grila, līdz tās ir viegli apdegušas. Apslaka ar nedaudz eļļas, kā arī miziņām un sulu no 1 citrona. Pievieno smalki sakapātus ķiplokus un sajauc.
  3. Steiku liek uz viegli ieeļļotas pannas un cep aptuveni 2 minūtes no katras puses. Pēc tam ietin folijā un atpūtina 5 minūtes, tad pasniedz ar mērci un grilēto papriku.