Sagaidot Valentīna dienu, kā arī jebkuros citos lielākos un mazākos svētkos, noteikti vēlaties palutināt arī savu mīļo cilvēku garšu kārpiņas. “Gatavo 3” kūku un saldumu eksperte Anna Panna šādai reizei iesaka cept dzērveņu kūku ar baltās šokolādes krēmu.
Labās ziņas ir tās, ka šīs kūkas pagatavošana ir samērā vienkārša, turklāt arī tās sastāvdaļas nebūs jāmeklē pa specializētiem veikaliem.
Te daži praktiski padomi, lai kūka izdotos pavisam labi:
Cepamo pulveri uzreiz pievieno miltiem, lai tas nebūtu tikai vienā kūkas daļā, bet paceltos vienmērīgi.
Kūkas biskvīts ir gatavs tad, kad, iespiežot ar pirkstu, tas atlec atpakaļ.
Ja vēlies pagatavot kūkai dekorācijas, atlicini nedaudz izkausētās šokolādes, no kā izveidot, piemēram, šokolādes lapiņas.
Sastāvdaļas kūkai:
120 g sviesta
350 g cukura
2 olas
300 g piena
320 g miltu
12 g cepamā pulvera
200 g dzērveņu ievārījuma
Sastāvdaļas krēmam:
200 g sviesta
360 g krēmsiera
150 g pūdercukura
200 g izkausētas baltās šokolādes
Kādas ir nepieciešamo produktu daudzums un proporcija, to gatavojot?
Sveika, Krista!
Nepieciešamos produktus un to daudzumus atradīsi sastāvdaļu sarakstā.