Recepte

Garda burbona karamele

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
personām

Burbona karamele varētu šķist kaut kas sarežģīts, taču neļauj ēdiena nosaukumam Tevi nobaidīt, jo šis gardums patiesībā ir samērā viegli pagatavojams. Turklāt arī sastāvdaļu ziņā šis ēdiens nav prasīgs.

Šī receptes pamatā ir kāds samērā zināms alkoholiskais kokteilis ar nosaukumu ”Old Fashioned”. Kā karameles pagatavošanas video norāda Linda, tad šī kokteiļa sastāva pamatā ir burbons, brūnais cukurs un apelsīns, kas ir arī šī deserta sastāvdaļu klāstā.Burbona karamele lieliski garšos ar pankūkām brīvdienu rītos vai arī noderēs kā jauka dāvana draugiem svētkos.

Ļoti svarīgi!

Īpaši svarīgi ir gatavošanas laikā nemēģināt nogaršot karameli, jo tā ir ārkārtīgi karsta un var nopietni apdedzināt muti.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 150 g brūnā cukura
  • 30 g sviesta
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 ml ūdens
  • ½ tējkarotes sāls
  • 50 ml burbona
  • 1 apelsīns

Pagatavošana

  1. Uz karstas pannas kausē cukuru kopā ar ūdeni, līdz tas pārvērties sīrupā. Tas prasīs uzmanīgu maisīšanu un apmēram 5 līdz 7 minūtes laika. Ja cukurs sāk piedegt, pievieno vēl mazliet ūdens.
  2. Pievieno apelsīna miziņu un sulu no puses apelsīna, visu turpina karsēt vēl pāris minūtes.
  3. Pievieno saldo krējumu, sāli un burbonu un uzkarsē.
  4. Pievieno sviestu, ļauj tam izkust.

Komentāri:

Jūsu komentārs: