Gandrīz Rafaello (vai kokosriekstu bumbiņas)

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Katra konfekte ir kā mazs juvelierizstrādājums. Ja konfektes tiek darinātas dāvanām, katra no tām saņēmusi siltu plaukstu glāstu un labu domu enerģijas lādiņu.

Šokolādes konfekšu gatavošana ir smalka un niansēta padarīšana. Nedrīkst steigties vai dusmoties, ja kaut kas uzreiz neizdodas.

Konfekšu gatavošanai šokolāde ir nopērkama palielos klučos, pats galvenais ir pareizi to izkausēt. Ar nazi šokolādi sakapā un liek pilnīgi sausā bļodā virs katliņa, kurā ūdens ir karsts, bet nevārās. Pēc 5 minūtēm šokolāde būs izkususi. Galvenais – nepārkarsēt

Sastāvdaļas

  • 125 ml ūdens
  • 250 g margarīna
  • 400 g pūdercukura
  • 400 g sausā piena
  • 250 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g grauzdētu riekstu vai mandeļu pāris pilienu mandeļu esences
  • 1 tējkarote vanilīna cukura

Pagatavošana

  1. Katliņā uzkarsē ūdeni, iemaisa margarīnu un cukuru.
  2. Noņem no uguns, iemaisa sauso pienu, 200 g kokosriekstu skaidiņu un garšvielas. Atdzesē.
  3. Veido bumbiņas, katrai vidū ieliekot riekstu.
  4. Apvārta atlikušajās skaidiņās.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā uzkarsē ūdeni, iemaisa margarīnu un cukuru.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noņem no uguns, iemaisa sauso pienu, 200 g kokosriekstu skaidiņu un garšvielas. Atdzesē.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veido bumbiņas, katrai vidū ieliekot riekstu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apvārta atlikušajās skaidiņās.

Komentāri: