Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Galete ar plūmēm
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Kad kārojas kāds atsvaidzinošs deserts, kas nav šķebinoši salds, šī galete būs pašā laikā! Plūmes vari aizvietot ar citiem kauliņaugļiem vai pat ogām, bet pasniedzot viennozīmīgi iesakām pievienot saldējuma bumbu. Ar to šis deserts ir pati pilnība!
Sastāvdaļas
70 g auzu pārslu
210 g kviešu miltu
½ tējkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
150 g sviesta, atdzesēta un sagriezta kubiņos
150 g auksta skābā krējuma
30 g rīvmaizes
8 vidēja izmēra plūmes
2–3 ēdamkarotes cukura
+ 1 olas dzeltenums mīklas noziešanai
+ baltais saldējums pasniegšanai
Pagatavošana
Virtuves kombainā liek auzu pārslas, ko samaļ teju līdz miltu konsistencei. Bļodā sajauc smalcinātās auzu pārslas, miltus, sāli, cukuru, un visu samaisa. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un aukstu skābo krējumu, visu sajauc kopā, līdz masa sāk iegūt mīklas aprises. Visu saveļ kopā, saplacina lielā pankūkā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu.
Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu (30–50% tvaika). Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
Atdzesēto mīklu ņem ārā no ledusskapja, liek uz iemiltotas virsmas un izrullē aptuveni 25 cm diametrā. Izrullēto mīklu liek uz cepamās pannas. Mīklas centrā izber rīvmaizi (tā uzsūks lieko šķidrumu no augļiem), atstājot aptuveni 2 cm no malām. Pāri kārto uz pusēm sagrieztas plūmes (kam izņemti kauliņi), un pārber ar cukuru. Uzmanīgi loka mīklas malas pāri plūmēm virzienā uz centru.
Mīklas malas noziež ar viegli sakultu olas dzeltenumu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 25–30 minūtes, līdz augļi galetes centrā burbuļo un ir sakritušies, bet pati galete zeltaini brūna. Ņem ārā no krāsns un atdzesē, līdz galete ir silta. Pasniedz ar saldējumu.
Komentāri: