Galete ar plūmēm

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Kad kārojas kāds atsvaidzinošs deserts, kas nav šķebinoši salds, šī galete būs pašā laikā! Plūmes vari aizvietot ar citiem kauliņaugļiem vai pat ogām, bet pasniedzot viennozīmīgi iesakām pievienot saldējuma bumbu. Ar to šis deserts ir pati pilnība!

Sastāvdaļas

  • 70 g auzu pārslu
  • 210 g kviešu miltu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 150 g sviesta, atdzesēta un sagriezta kubiņos
  • 150 g auksta skābā krējuma
  • 30 g rīvmaizes
  • 8 vidēja izmēra plūmes
  • 2–3 ēdamkarotes cukura
  • + 1 olas dzeltenums mīklas noziešanai
  • + baltais saldējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā liek auzu pārslas, ko samaļ teju līdz miltu konsistencei. Bļodā sajauc smalcinātās auzu pārslas, miltus, sāli, cukuru, un visu samaisa. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un aukstu skābo krējumu, visu sajauc kopā, līdz masa sāk iegūt mīklas aprises. Visu saveļ kopā, saplacina lielā pankūkā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu (30–50% tvaika). Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. 
  3. Atdzesēto mīklu ņem ārā no ledusskapja, liek uz iemiltotas virsmas un izrullē aptuveni 25 cm diametrā. Izrullēto mīklu liek uz cepamās pannas. Mīklas centrā izber rīvmaizi (tā uzsūks lieko šķidrumu no augļiem), atstājot aptuveni 2 cm no malām. Pāri kārto uz pusēm sagrieztas plūmes (kam izņemti kauliņi), un pārber ar cukuru. Uzmanīgi loka mīklas malas pāri plūmēm virzienā uz centru. 
  4. Mīklas malas noziež ar viegli sakultu olas dzeltenumu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 25–30 minūtes, līdz augļi galetes centrā burbuļo un ir sakritušies, bet pati galete zeltaini brūna. Ņem ārā no krāsns un atdzesē, līdz galete ir silta. Pasniedz ar saldējumu.

Komentāri: